Opere complete. Vol. 10: Civilizatia in tranzitie PDF

Coperta Carte Opere complete. Vol. 10: Civilizatia in tranzitie

Iti doresti sa citesti cartea Opere complete. Vol. 10: Civilizatia in tranzitie publicata de editura Trei? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Opere complete. Vol. 10: Civilizatia in tranzitie chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Opere complete. Vol. 10: Civilizatia in tranzitie

Unul dintre cele mai interesante eseuri din acest volum, dedicat analizei din perspectiva teoriei arhetipurilor a unor fenomene spirituale si sociale contemporane lui Jung, este cel despre fenomenul farfuriilor zburatoare. Abordate nu ca realitate fizica, ci ca una psihica, OZN-urile ilustreaza pentru omul contemporan modul in care se naste un mit. Plecand de la forma rotunda sau ovala a obiectelor ceresti neidentificate, Jung le considera proiectii cosmice ale simbolurilor arhetipului sinelui (mandale). Cu totul surprinzatoare este si interpretarea pe care o da ganditorul elvetian national-socialismului. Ca fenomen irational, el este accesibil explicatiilor din perspectiva inconstientului (colectiv), si nu explicatiilor „rationale“ – prin factorii politici, sociali, economici. Jung considera ca manifestarea arhetipului etnic al germanilor – Wotan – este principala sa cauza. Mai retin atentia eseurile: Problema sufletului la omul modern, Femeia in Europa, Despre situatia actuala a psihoterapiei, Complicatiile psihologiei americane, Aparitia unei lumi noi. Toate scrierile reunite in prezentul volum ilustreaza bogatia cunostintelor si profunda originalitate a gandirii lui Jung.„Inca in 1918 am constatat in inconstientul pacientilor mei germani tulburari aparte, care nu puteau fi atribuite psihologiei lor personale. Asemenea fenomene impersonale se manifesta in vise intotdeauna ca motive mitologice, asa cum apar si in legende si basme pretutindeni in lume. Eu am numit aceste motive mitologice arhetipuri: adica moduri sau forme tipice, in care sunt traite aceste fenomene colective. Am constatat o tulburare a inconstientului colectiv in fiecare dintre pacientii mei germani.“ – C. G.Jung„Prea mult timp ne-am imaginat ca psihoterapia ar putea fi tratata ca o «tehnica», precum o formula pe baza de reteta, o metoda de operare sau un procedeu de vopsire. Medicul de rand poate folosi oricare dintre tehnicile posibile ale medicinei fara nicio retinere, dupa cum propria opinie de…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.