Olimpiadele lui Zappa PDF

Coperta Carte Olimpiadele lui Zappa

Iti doresti sa citesti cartea Olimpiadele lui Zappa publicata de editura Vivaldi? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Olimpiadele lui Zappa chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Olimpiadele lui Zappa

Horia Alexandrescu, reputat jurnalist si om de televiziune, agita de mai multa vreme – in nterventiile sale publice – numele lui Evanghelie Zappa, nascut la Labova (Epir) in 1800 si disparut, in 1865, in Romania (la Brosteni – Ialomita) acolo unde facuse avere si se naturalizase. Un nume putin cunoscut de marele public, azi, ca sa nu spun total uitat, dar cunoscut si venerat in mediul academic roman si elen, pentru ca – in ceea ce priveste pe romani – numitul Zappa a fost cel dintai si cel mai important donator al Societatii Literare Romane (1866), intaia denumire cu care a aparut Academia Romana. De numele lui Evanghelie Zappa se mai leaga o prioritate in lumea europeana, si anume resuscitarea, dupa 1500 de ani, a Jocurilor Olimpice. Acest fapt a intrigat si intriga, observ, pe Horia Alexandrescu, contemporanul nostru, om priceput in profesiunea lui (gazetaria) si spirit constructiv si justitiar: el vrea sa dovedeasca, intre altele, ca Evanghelie Zappa este cel care a organizat si finantat, in 1859, prima Olimpiada – dupa o intrerupere de un mileniu si jumatate, nu ilustrul Pierre de Coubertin, in 1896, cum stie lumea sportiva internationala. Si trebuie sa marturisesc ca reuseste sa convinga… – Academician Eugen Simion…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.