O istorie mondiala a comunismului. Calaii. Incercare de investigatie istorica PDF

  Coperta Carte O istorie mondiala a comunismului. Calaii. Incercare de investigatie istorica

  Iti doresti sa citesti cartea O istorie mondiala a comunismului. Calaii. Incercare de investigatie istorica scrisa de Thierry Wolton si publicata de editura Humanitas? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea O istorie mondiala a comunismului. Calaii. Incercare de investigatie istorica chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii O istorie mondiala a comunismului. Calaii. Incercare de investigatie istorica

  Carte recompensata cu Premiul Jan Michalski (Elvetia, 2017) si Premiul Aujourd’hui (Franta, 2018) „Avem dictatura proletariatului, avem o putere care face uz de teroare.” – Lenin „Nu s-a ucis la scara suficient de mare. Noi trebuie sa ucidem, si afirmam ca a ucide este un lucru bun.?” – Mao „Comunismul este constiinta vinovata mondiala. Nici o alta ideologie, intr-un interval de timp comparabil, nu a cucerit atat de multe tari, atat de multe minti si nu a distrus atatea vieti omenesti. Si tocmai omul se afla in inima cartii mele. Nu inventez nimic in aceasta istorie a comunismului, nu exista dialoguri fabricate, toate situatiile despre care vorbesc sunt atestate, in general sunt cunoscute, nu sunt eu cel dintai care le descopera. Meritul meu, singurul pe care il am in raport cu aceasta naratiune, este acela de a fi adus laolalta sute de elemente disparate, pentru a vedea lucrurile in ansamblu. Am vrut sa-l iau pe cititor de mana si sa-l insotesc de-a lungul istoriei dramatice a comunismului. Sper ca am reusit; in aceasta carte exista carne si viata.”- Thierry Wolton „O intreprindere extraordinara. Thierry Wolton sfasie valul care inca acopera crimele regimului comunist si sfideaza imperativele care-au impiedicat condamnarea lui chiar din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.” Alain Besanon „Thierry Wolton propune o maniera inedita de a sublinia caracterul universal malign al ideii comuniste. Volumul 1 al trilogiei, al carui subiect central sunt ‘calaii’, arata cum, din URSS si pana in Etiopia, fiecare generatie de conducatori preia de la precedenta metodele prin care ‘constrang realitatea sa se supuna canoanelor utopiei’, cu pretul exterminarii unor populatii intregi. Avem de-a face aici cu un sfasietor si intunecat tablou al unei himere din care cu greu izbutim sa ne desprindem.” – Philosophie Magazine „N-ai cum sa nu te-ntrebi, citind aceste pagini care valoreaza greutatea lor in sange, cum de, in numele fericirii si al libertatii, unii oameni au putut sa dea dovada, si inca in mod sistematic, de o asemenea cruzime fata de alti oameni. Dupa caderea Zidului Berlinului, dupa caderea regimurilor comuniste din Europa si implozia Uniunii Sovietice, ai crede ca ne-am eliberat de ‘spectrul comunismului’. Si totusi, in lipsa unei condamnari internationale efective, nici crimele comunismului nu pot fi judecate in adevarata lor lumina.” – Le Figaro…

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca O istorie mondiala a comunismului. Calaii. Incercare de investigatie istorica este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.