O istorie a Bizantului (editia a II-a) PDF

  Coperta Carte O istorie a Bizantului (editia a II-a)

  Iti doresti sa citesti cartea O istorie a Bizantului (editia a II-a) scrisa de Timothy E. Gregory si publicata de editura Polirom? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea O istorie a Bizantului (editia a II-a) chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii O istorie a Bizantului (editia a II-a)

  Imperiul Bizantin a avut un rol esential in pastrarea culturii Antichitatii clasice pina in momentul in care Occidentul a fost pregatit sa o primeasca. Importanta lui sta insa in primul rind in ceea ce a creat si in bogatia de idei si principii, adesea contradictorii, pe care le-a imbratisat. Pornind de la cele mai recente cercetari, Timothy E. Gregory infatiseaza succint intreaga istorie a Imperiului Bizantin, din epoca lui Constantin cel Mare (306-337) pina la caderea Constantinopolului (1453), fara a ocoli principalele probleme istoriografice pe care le pune aceasta. Abordata cronologic, istoria politica alterneaza cu prezentarea vietii sociale si economice sau a culturii bizantine, autorul schitind tabloul unei societati pline de culoare si vitalitate, o veritabila punte de legatura intre Orient si Occident. „Cartea lui Gregory este singurul manual propriu-zis de istorie bizantina. Este de asemenea o admirabila analiza stiintifica ce dezvaluie vasta experienta a lui Gregory ca arheolog si istoric al Estului bizantin.” (William Caraher, University of North Dakota) „Salut aceasta a doua editie adaugita a utilei introduceri a lui Timothy Gregory in domeniul tot mai amplu al studiilor bizantine. Va fi de mare ajutor studentilor si profesorilor.” (Averil Cameron, University of Oxford) „Cunoasterea profunda a arheologiei, a geografiei istorice si a surselor grecesti originale ii permite profesorului Gregory sa ofere in istoria sa lucida a Bizantului date privind legaturile neasteptate dintre lumea medievala si cea moderna.” (Linda Jones Hall, St. Marys College of Maryland) „Opera lui Gregory prezinta in mod concret si original istoria politica, institutiile, arta, arhitectura si factorii socioeconomici care au modelat Imperiul Bizantin, deseori inteles gresit. Cartea se adreseaza atit mediului academic, cit si publicului general.” (Taxiarchis Kolias, University of Athens si The National Hellenic Research Foundation)…

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca O istorie a Bizantului (editia a II-a) este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.