Noutati legislative, jurisprudentiale si doctrinare privind raporturile de munca PDF

Coperta Carte Noutati legislative, jurisprudentiale si doctrinare privind raporturile de munca

Iti doresti sa citesti cartea Noutati legislative, jurisprudentiale si doctrinare privind raporturile de munca publicata de editura Universul Juridic? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Noutati legislative, jurisprudentiale si doctrinare privind raporturile de munca chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Noutati legislative, jurisprudentiale si doctrinare privind raporturile de munca

Elaborarea lucrarii de fata a fost determinata de necesitatea aducerii la cunostinta celor interesati a unor subiecte actuale si importante referitoare la raporturile de munca. Au fost avute in vedere modificarile Codului muncii prin O. U.G. nr. 53/2017 si Legea nr. 88/2018, punandu-se accent pe definirea muncii nedeclarate si pe explicarea cazurilor statornicite de legiuitor in care subzista o asemenea calificare. A fost relevata, totodata, schimbarea de optica a legiuitorului cu privire la forma scrisa a contractului individual de munca, in sensul ca aceasta a redevenit ca o conditie de proba (ad probationem), inlaturandu-se cea de validitate (ad validitatem), introdusa artificial si ilogic in anul 2011. De asemenea, au fost prezentate si comentate actele normative referitoare la:- protectia datelor cu caracter personal;- angajarea lucratorilor straini in Romania;- noua modalitate, flexibila si moderna de prestare a muncii salariate (telemunca);- munca zilierilor;- detasarea transnationala a lucratorilor in Uniunea Europeana;- concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate. Tinand seama de importanta deosebita a jurisprudentei in activitatea diferitelor categorii de practicieni (consilieri juridici, avocati, magistrati, specialisti in resurse umane etc.), au fost reproduse si comentate solutii ale:- Inaltei Curti de Casatie si Justitie;- Curtii Constitutionale;- Curtii Europene a Drepturilor Omului;- altor instante nationale. Observand ofensiva fara precedent a tehnologiei informatiilor in societatea contemporana, un capitol distinct priveste inteligenta artificiala (robotica) in relatiile de munca. Speram ca efortul nostru, materializat in acest volum, sa reprezinte un instrument util in activitatea practicienilor si teoreticienilor dreptului muncii, sa raspunda intocmai preocuparilor lor profesionale…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.