Noul Testament. Evanghelia dupa Luca. Editie bilingva PDF

Coperta Carte Noul Testament. Evanghelia dupa Luca. Editie bilingva

Iti doresti sa citesti cartea Noul Testament. Evanghelia dupa Luca. Editie bilingva publicata de editura Vremea? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Noul Testament. Evanghelia dupa Luca. Editie bilingva de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Noul Testament. Evanghelia dupa Luca. Editie bilingva

Introduceri, traducere inedita, comentariu si note patristice de Cristian Badilita Evanghelia dupa Luca si Faptele apostolilor, redactate de acelasi autor, constituie prima „istorie bisericeasca” a crestinismului. Ele ocupa un sfert din Noul Testament. Exista dezbateri cu privire la caracterul „lucanian” al epistolelor sobornicesti, unii biblisti considerandu-le parte a unei trilogii istorico-teologice, dupa Evanghelie si Fapte. Majoritatea exegetilor contemporani (ma refer in primul rand la Fitzmyer, Bock si Marguerat) accentueaza dimensiunea istorica a scrierii lucaniene in detrimentul altor doua, la fel de importante: biografica si apologetica. In opinia mea, dipticul „Evanghelie-Fapte” reprezinta un bios, o „biografie”, in sensul antic al termenului, care infatiseaza, pe de o parte, viata si invatatura intemeietorului crestinismului (Evanghelia), pe de alta parte, viata primei comunitati dupa urcarea lui Iisus la cer (Faptele). – Cristian Badilita…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.