Noua tipuri de lectura PDF

Coperta Carte Noua tipuri de lectura

Iti doresti sa citesti cartea Noua tipuri de lectura publicata de editura Cartea Romaneasca? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Noua tipuri de lectura chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Noua tipuri de lectura

Critica este una sau mai multe?Si una, si mai multe; in primul rand, una – pentru ca pozitioneaza, situeaza, accepta sau nu, folosind o judecata de valoare. Dar nu se mai poate raporta doar la acest unic mod, nu se mai poate constitui doar pornind de aici, pentru ca lumea se citeste in mai multe feluri; de pilda, in functie de centrul considerat important. Concomitent acestei schimbari de paradigma, ce vorbeste din ce in ce mai insistent de literatura europeana sau de literatura mondiala, discursul critic autohton inregistreaza si el semnele acestei transformari. Am ilustrat aceasta transformare prin noua tipuri de lectura sau discurs critic. Terenul predilect: spatiul romanesc, imaginile, figurile si atitudinile sale, prezentate in ordine cronologica – ceea ce nu exclude alte incursiuni, in special cand subiectul este””cosmopolit””, precum in capitolul despre Tzara, sau analize en biais, atunci cand subiectele principale sunt editiile Ezra Pound sau Mihail solohov, (re) aparute in ultima vreme la noi….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.