Noica. Vamile gazetariei PDF

Coperta Carte Noica. Vamile gazetariei

Iti doresti sa citesti cartea Noica. Vamile gazetariei publicata de editura Institutul European? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Noica. Vamile gazetariei chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Noica. Vamile gazetariei

Aceasta carte face parte din colectia Academica a editurii Institutul European. Din cuprins: Dandysm si singuratate ; Adsum si inertia domnisorului multumit; Avatarurile eului crestin; Buna Vestire – un service inutile; Desprinderea de Kant; Intre mitul scolii si liziera catacombei Cartea incearca sa identifice „portretul“ gazetarului Noica (e cartografiata perioada interbelica indeosebi), cercetand totodata si o parte din eseurile autorului (texte care sustin, discret, atitudini si reactii ale autorului, dar constituie un background atat de organic legat de discursul publicistic). Inlaturand imixtiunea ideologicului din silogismele interpretarii si eludand supralicitarea politicului, am descifrat astfel un topos care cuprinde: 1) o etica a lui „”nu”” [ipostaza camusiana a dandy-ului, prin care Noica se desolidarizeaza de valorile batranilor si ne indica „afinitati (s) elective“]; 2) in paralel, un obsedant mit al Scolii, latent in adolescenta filosofului si tot mai evident formulat pana la Jurnal filosofic; 3) ca intr-un palimpsest, avatarurile eului crestin; 4) istmul eului etic, strat de adancime in care fiinta crestina a lui Noica ramane, in pofida curentilor de suprafata, constanta si, pe de alta parte, tradeaza o gandire louche (P. Bourdieu), una care priveste intr-o directie si vede intr-alta, un ciudat strabism al atitudinii morale, manifest odata cu colaborarea la Buna Vestire. Si pentru ca in pliurile fiintei gazetarului se ascunde mai totdeauna eseistul, un alt nume pentru ganditor, am investigat si raporturile dintre gandirea noiciana si doi mari „patroni“ la care (nu numai) tanarul filosof a slujit: Aristotel si Kant, in raport cu care atitudinea se subsumeaza, din nou, dandysmului….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.