Nisipurile arabe PDF

Coperta Carte Nisipurile arabe

Iti doresti sa citesti cartea Nisipurile arabe publicata de editura Polirom? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Nisipurile arabe chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Nisipurile arabe

In sudul Peninsulei Arabe se intinde Rub al-Khali („Tinutul pustiu“), unul dintre cele mai mari deserturi nisipoase din lume, o pustietate atat de inspaimantatoare, incat pana si arabii o evita. Este zona in care, din 1945 pana in 1950, a calatorit exploratorul si scriitorul englez Wilfred Thesiger, intr-o vreme cand mare parte din aceasta regiune inca nu fusese vazuta de vreun european. Cartea sa istoriseste extraordinarele calatorii prin „Tinutul pustiu“, in care s-a aventurat impreuna cu cativa beduini, adoptandu-le obiceiurile si traiul de zi cu zi, despre care T. E. Lawrence spunea ca e „o moarte in viata“. Nisipurile arabe este cronica unui trecut disparut, un omagiu adus unui popor magnific, unor oameni care, in ciuda greutatilor si pericolelor, au facut dovada unui curaj si a unei loialitati iesite din comun. Din cuprins: Abisinia si Sudan; Preludiu in Dhofar; Nisipurile din Ghanim; Pregatiri secrete la Salalah; Prima traversare a desertului Rub al-Khali; De la Salalah la Mukalla; A doua traversare a desertului Rub al-Khali; De la Sulaiyil la Abu Dhabi; Coasta Piratilor; O vacanta in Buraimi; Nisipurile miscatoare Umm al-Samim; Nisipurile Wahiba; Usa se inchide….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.