Nebunia in cultura rusa: istoria unei idei-cameleon. Secolul al XVIII-lea – prima jumatate a secolului al XIX-lea PDF

Coperta Carte Nebunia in cultura rusa: istoria unei idei-cameleon. Secolul al XVIII-lea - prima jumatate a secolului al XIX-lea

Iti doresti sa citesti cartea Nebunia in cultura rusa: istoria unei idei-cameleon. Secolul al XVIII-lea – prima jumatate a secolului al XIX-lea publicata de editura Paralela 45? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Nebunia in cultura rusa: istoria unei idei-cameleon. Secolul al XVIII-lea – prima jumatate a secolului al XIX-lea de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Nebunia in cultura rusa: istoria unei idei-cameleon. Secolul al XVIII-lea – prima jumatate a secolului al XIX-lea

Cercetarea evolutiei culturale a nebuniei scoate in evidenta o contradictie majora: repudiata in mod constant din sfera umanului prin conceptualizarea ei drept forma a anormalitatii, nebunia este, totusi, indisolubila naturii umane. Acest parteneriat puternic, insa tainuit, sta la baza fascinatiei de care nebunia se bucura in cultura, in general, iar in literatura, in particular. Prinsa in interactiunea umana, ea este instrumentalizata politic. Functionalitatea ei trebuie inclusa in relatiile de putere manifestate intr-o serie eterogena a discursurilor normative, indiferent de natura lor: religioasa, morala, utilitarista, medicala etc. Dincolo de o politica, lucrarea pune in lumina si o poetica a nebuniei. Idealismul personajelor care intruchipeaza geniul romantic sunt marturii ale faptului ca nebunia este si un activator al creativitatii….

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.