Nasterea tragediei PDF

Coperta Carte Nasterea tragediei

Iti doresti sa citesti cartea Nasterea tragediei publicata de editura Cartex 2000? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Nasterea tragediei chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Nasterea tragediei

Miza Nasterii tragediei consta in a gasi un drum alternativ spre escamotarea ???spiritului istoric si critic””, printr-o revenire la continuum-ul dintre viata si mit. Or, Richard Wagner, prin sincretismul operei sale, ii pare lui Nietzsche ca ar fi redescoperit originaritatea elina, incarcata de suferinta si tensiune si, astfel, autentica. Filozofia culturii pe care o practica Nietzsche este o intersectie a cunoasterii estetice si a eticii responsabilitatii politice, o contiguizare a cognitivismului si a moralitatii de tip civic. De aici deriva si violenta respingerii de catre filozoful german a meditatiei de catedra, capabila doar de reflectarea decadentei unei lumi delabrate. A reciti textul lui Nietzsche inseamna a asista la un proces de schimbare a starii de agregare a discursului filozofic si a trai fiecare paragraf cu intensitatea emotiilor poematice. Tocmai de aceea, Nietzsche e fie un antinationalist german, fie un filosemit, fie parintele fondator al nazismului, ca unul dintre autorii favoriti ai lui Adolf Hitler. Alaturi de Wagner, de altfel……

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.