Mos Goriot PDF

Coperta Carte Mos Goriot

Iti doresti sa citesti cartea Mos Goriot publicata de editura Litera? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Mos Goriot de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Mos Goriot

Cand Goriot a sosit la pensiunea doamnei Vauquer, bogatia sa a provocat invidie, speculatii si un oarecare respect. La 1819, momentul in care incepe povestea, batranul traie ste in conditii mizerabile, iar singurii sai vizitatori sunt doua doamne fermecatoare, prea frumoase ca sa fie si bune, care vin rar si ferindu-se de ochii lumii. Sunt fiicele sale, pretinde Goriot, iar singurul locatar dispus sa-i dea crezare este Rastignac, un tanar student sarac, dar ambitios, a carui tinta in viata este stralucitoarea societate din foburgul Saint-Germain. Fara indoiala, unul dintre cele mai bune romane ale lui Balzac, Mos Goriot transforma dragostea parinteasca excesiva intr-o tragedie devastatoare si analizeaza in profunzime doua obsesii epuizante: iubirea si banii. „”Romanul Mos Goriot e capodopera care reuneste toate marile calitati ale geniului balzacian: putere de observatie, patrundere psihologica, viziune dramatica, imaginatie supla, verva extraordinara. […] Ca opera care dezvaluie pana in cutele cele mai ascunse dezumanizarea sub semnul banului, romanul constituie un document de epoca, un studiu de moravuri, o cronica nemuritoare.””- Constantin Ciopraga…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.