Mos Anghel PDF

Coperta Carte Mos Anghel

Iti doresti sa citesti cartea Mos Anghel publicata de editura Hoffman? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Mos Anghel de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Mos Anghel

Apare in volum, in octombrie 1924, la editura „”Rieder””, colectia „”Prozatori francezi contemporani””.Un an mai tarziu, Mos Anghel apare si in romaneste, la editura „”Renasterea””, din Bucuresti. In cuvantul introductiv, adresat „”Cititorilor mei din Romania””, Panait Istrati precizeaza de la inceput:””Mos Anghel nu e o traducere, ci o scriere romaneasca: o consider egala celei frantuzesti. Aci, graiesc in limba mea. Nu e graiul saltaret al directei compuneri in romaneste. Incatusarea primei creatii, pe care am tinut s-o respect cat mai mult, din cinste profesionala si ca sa dau un exemplu de traducere () incatusarea aceasta m-a strans si pe mine amarnic. Si daca uneori am slabit-o, daca pe ici, pe colo am dat drumul stransorilor, sau daca pe alocurea am facut chiar mici completari, cu inteles in limba noastra, acestea sunt abateri ingaduite autorului, dar care nu conditioneaza o buna traducere. Licentele mele neinsemnate raman inauntrul, atat al cunostintei limbii franceze cat si al celei romanesti””….

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.