Monografie PDF

  Coperta Carte Monografie

  Iti doresti sa citesti cartea Monografie scrisa de Valentina Iancu si publicata de editura Vellant? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Monografie chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Monografie

  Leon Misosniky. Monografie este un proiect recuperator, care aduce in atentia publicului selectii dintr-o opera distincta si atipica pentru perioada comunista, dar total necunoscuta, spunand astfel povestea unui creator absent din istoria artei.  Elev al scolii de arta pentru evrei, infiintata de M. H. Maxy pentru artistii exclusi din invatamantul de stat din cauza legislatiei antisemite, Leon Misosniky (1921-2007) si-a definitivat formatia profesionala la Moscova in cadrul Scolii de Arta si Tipografie. In perioada vietii a ales sa nu isi expuna lucrarile, demersul sau artistic fiind unul terapeutic, exclusiv pentru sine. Volumul aparut la Editura Vellant reprezinta prima incercare de a aduce in librarii lucrarile si povestea vietii lui Leon Misosniky, oferind o contextualizare a operei sale, prin care artistul se plaseaza indiscutabil intre liderii fostilor elevi din Scoala lui Maxy.  S-a dedicat artei dupa ce a fost pensionat pe caz de boala in 1973, pe fond de depresie. Creatia sa a evoluat dinspre academismul corect, cu un desen concis, spre un expresionism muzical cu influente din suprarealismul oniric, optand permanent pentru rezolvari plastice personale. A lasat in urma o opera consistenta, careia i se adauga un jurnal cu notari filosofice scrise intr-o maniera lirica, inca nepublicat.  Leon Misosniky. Monografie este un proiect editorial sprijinit si finantat de AFCN (Adiminstratia Fondului Cultural National)….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Monografie este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.