Moartea si inmormantarea in Gorjul de Nord PDF

Coperta Carte Moartea si inmormantarea in Gorjul de Nord

Iti doresti sa citesti cartea Moartea si inmormantarea in Gorjul de Nord publicata de editura Vremea? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Moartea si inmormantarea in Gorjul de Nord chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Moartea si inmormantarea in Gorjul de Nord

Moartea si inmormantarea in Gorjul de Nord este rezultatul unor cercetari de teren intreprinse in anii 1930 si 1934 in aceasta zona. Prima cercetare, careia ii datoram materialul cel mai important, si anume observatia directa a fenomenului, a fost executata in cadrul activitatii Institutului Social Roman al prof. Dimitri Gusti la Runcu, in anul 1930. Cea de-a doua este o revenire si o completare pe baza de ancheta facuta personal la Runcu si in alte doua sate invecinate: Arcani si Dobrita. Centrul cercetarii si izvoarele materialului cules raman insa tot satul Runcu, unde am asistat si inregistrat amanuntit, prin observatie directa, doua inmormantari: una de copil, a Mariei I. Lepadus, si alta de flacau, a lui Constantin Sarbu….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.