Moartea la Venetia. Povestiri. 1983-1912 PDF

  Coperta Carte Moartea la Venetia. Povestiri. 1983-1912

  Iti doresti sa citesti cartea Moartea la Venetia. Povestiri. 1983-1912 scrisa de Thomas Mann si publicata de editura Humanitas? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Moartea la Venetia. Povestiri. 1983-1912 chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Moartea la Venetia. Povestiri. 1983-1912

  Editura Humanitas Fiction publica integrala prozei scurte a lui Thomas Mann in doua volume. Primul volum reuneste povestirile si nuvelele de la debut pana la capodopera Moartea la Venetia . „ Povestirile si nuvelele demonstreaza ca opera lui T homas Mann este de o actualitate indiscutabila: prin maxima finete psihologica combinata cu rasul si afectiunea fata de sufletele in care «se arunca o privire», prin tema artistului cu tot echivocul ei si ideea malentendu-ului si a superficialitatii care stau adesea la baza succesului, prin temele ei tabu, azi foarte la moda, prin curajul de a spune lucrurilor pe nume in toate nuantele lor, fara pudibonderie, prin jocurile lingvistice si intertextualitate impuse definitiv de postmodernism si, desigur, prin valorile ei umane si prin valoare artistica, de fapt, singurele care conteaza la bursa posteritatii literare.“ ( IOANA PARVULESCU ) „ Personajele artisti ale lui Mann, asa cum le portretizeaza in opere pre­cum Tonio Kröger in 1903 si apoi in Moartea la Venetia , sunt atrase de decadenta si dezordine nu numai pentru ca traiesc intr-o lume de declin istoric, desi acest aspect este important. Ele traiesc de asemenea la sfarsitul disputei dintre arta clasica si cea romantica, si au nevoie sa cunoasca si sa inteleaga partea romantica intunecata si ascunsa a vietii, sa intrebe in ce consta natura artistica si spirituala a acesteia.“ ( MALCOLM BRADBURY, „Thomas Mann“, in The Modern World. Ten Great Writers ) THOMAS MANN a fost unul dintre marii scriitori ai secolului XX, laureat al Premiului Nobel pentru literatura in 1929. Nascut la Lübeck in 1875, se muta cu familia, in 1891, la München, unde studiaza la Universitatea Ludwig Maximilian. Dupa venirea la putere a nazistilor in Germania, in 1933, se exileaza in Elvetia, iar la izbucnirea razboiului pleaca in America. Preda la Universitatea Princeton, apoi se muta pe Coasta de Vest. In 1952 se intoarce in Elvetia. Moare la Zürich in 1955. Romanele si nuvelele sale (intre care Casa Buddenbrook, Moartea la Venetia, Muntele vrajit, Iosif si fratii sai, Doctor Faustus, Tonio Kröger, Marturisirile escrocului Felix Krull) poarta amprenta unui robust spirit clasic (in linia lui Goethe), dar si a unei efervescente si nelinisti romantice (sub influenta lui Schopenhauer si Nietzsche)….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Moartea la Venetia. Povestiri. 1983-1912 este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.