Mihail Sebastian: Teatrul si interogatiile eticii PDF de Tiberius Vasiniuc

  Coperta Carte Mihail Sebastian: Teatrul si interogatiile eticii

  Iti doresti sa citesti cartea Mihail Sebastian: Teatrul si interogatiile eticii? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea

  Descrierera cartii Mihail Sebastian: Teatrul si interogatiile eticii

  Aparuta in urma unui numar semnificativ de studii cu privire la opera si destinul literar al lui Mihail Sebastian – studii care, mai cu seama cele de dupa 1989, oscileaza intre gesturi de adulatie si deplangeri febrile –, lucrarea lui Tiberius Vasiniuc confirma un critic cu vocatia echilibrului, retras de pe meterezele subiectivitatii si consacrat analizei pur obiective. Reusita consta, pana la urma, intr-o interpretare fenomenologica a unui „caz” care a suscitat numeroase polemici. Arheologia textului si intoarcerea la ceea ce cuvantul marturiseste in sine reprezinta calea adoptata de Tiberius Vasiniuc, cu dorinta de a credita sensul dominant al unei opere si al unei existente in miezul careia s-a cautat prea des actul marginal, contingent. Avand ca reper aceasta grila de interpretare, autorul constata ca Sebastian nu a incercat sa dea verdicte cu privire la viata teatrala si culturala a anilor interbelici, ci sa exerseze un soi de cunoastere care are numeroase puncte comune cu auto-cunoasterea. – Sorin Crisan

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.