Mic dejun la Tiffany PDF

  Coperta Carte Mic dejun la Tiffany

  Iti doresti sa citesti cartea Mic dejun la Tiffany scrisa de Truman Capote si publicata de editura Polirom? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Mic dejun la Tiffany chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Mic dejun la Tiffany

  Cartea a cunoscut o ecranizare celebra in 1961, cu Audrey Hepburn in rolul principal. Mic dejun la Tiffany este povestea unui scriitor care isi aminteste ca a cunoscut-o in urma cu cincisprezece ani, pe cand locuia intr-un vechi apartament din New York, pe Holly Golightly. In scurt timp, scriitorul si tanara cu apucaturi stranii, pe a carei carte de vizita era scris „calatoare”, devin prieteni apropiati. Dupa cincisprezece ani, o cunostinta comuna ii arata scriitorului citeva fotografii cu un salbatic tinand in miini o figurina din lemn care semana foarte bine cu Holly. Truman Capote , pe adevaratul sau nume Truman Streckfus Persons, s-a nascut la 30 septembrie 1924 in New Orleans si, dupa divortul parintilor, a fost crescut de familia mamei sale, intr-un orasel din Alabama. Cind aceasta s-a recasatorit cu un om de afaceri cubanez, Capote s-a mutat la New York si a adoptat numele tatalui vitreg. La saptesprezece ani si-a intrerupt studiile si s-a angajat la The New Yorker; curand a inceput sa-si publice povestirile in prestigioase reviste literare, iar in 1948 i-a aparut romanul Alte glasuri, alte incaperi, care s-a bucurat de un enorm succes si l-a impus in atentia criticilor ca una dintre cele mai mari sperante ale prozei americane. Volumele de povestiri, romanele si piesele de teatru publicate ulterior – O vara la rascruce (1943, roman aparut postum in 2005), Arborele noptii si alte povestiri (1949), Harfa de iarba (1951), Mic dejun la Tiffany (1958), Cu sange rece (1966), Muzica pentru cameleoni (1980) –, dintre care multe sunt obiectul unor ecranizari celebre, ii consolideaza definitiv reputatia si, totodata, stilul: o combinatie irezistibila de nonconformism, ironie, rafinament psihologic si complexitate stilistica….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Mic dejun la Tiffany este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.