Mic almanah al marilor oameni (pe care i-am cunoscut) PDF

  Coperta Carte Mic almanah al marilor oameni (pe care i-am cunoscut)

  Iti doresti sa citesti cartea Mic almanah al marilor oameni (pe care i-am cunoscut) scrisa de Teodor Baconschi si publicata de editura Polirom? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Mic almanah al marilor oameni (pe care i-am cunoscut) chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Mic almanah al marilor oameni (pe care i-am cunoscut)

  „N-am cautat nici sa mitizez niste figuri deja legendare (in anumite cazuri), nici sa le supun unei brutale demitizari (de tip senzationalist). Am preferat sa amestec tonul memorialistic si expozitiv cu prezentarea realista, confirmabila din alte surse. Pe unii dintre marii oameni cuprinsi in antologia mea i-am cunoscut indeaproape, locuind chiar in intimitatea lor sufleteasca, pe multi altii i-am intilnit o zi sau doar o ora, fara sa le pot scotoci sertarele secrete. E o diferenta inevitabila intre relatiile de prietenie si conlucrare indelungata si contactele < >, pe fondul carora orice demnitar isi pune masca prestabilita si recurge la propriul stoc de anecdote sau la atitudini modelate prin rutina. Evident, orice mare om e inainte de toate (si la urma urmei) o simpla fiinta umana, cu defectele, limitele, viciile si iluziile sale cu tot. Nu mi-au iesit nicicind din memorie spusele lui Montaigne, care observa atit de judicios ca sur le plus haut tr ne du monde on n est jamais assis que sur son cul (Essais III, 13). Ca sa salvezi ideea de < >, esti nevoit sa citesti harta unei personalitati in pofida accidentelor de relief constatate cu ochiul liber. Dincolo de < > care ti-a calauzit drumul, iesi din multime nu prin viciile comune pe care le imparti cu restul muritorilor, cit prin acele virtuti care te deosebesc de el. Un om nu capata grandoare intrucit si-a invins toate patimile (situatie in care paraseste galeria eroilor si se inscrie in aceea a sfintilor), ci pentru ca a reusit sa le contrapuna insusiri si realizari notabile, capabile sa influenteze favorabil mediul sau social, natiunea sau (mult mai rar) destinul insusi al umanitatii.” (Teodor Baconschi)…

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Mic almanah al marilor oameni (pe care i-am cunoscut) este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.