Metropole PDF

Coperta Carte Metropole

Iti doresti sa citesti cartea Metropole publicata de editura Cartex 2000? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Metropole chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Metropole

„”Fata de patriotismul francezilor si de cosmopolitismul romanilor, fata de asaltul atat al numerosilor straini care impanzesc strazile, localurile de petrecere si scolile Parisului, fata de felul de a se manifesta al atator indivizi din neamuri, straturi sociale, culturi diferite, termenul de comparatie si morala fabulei este extrasa tot dintr-o poveste despre Romania si romani, poate adevarata, poate inventata, pe care ne-o spune spre invatatura: a intalnit aici un ‘intelectual cu nume in Romania’, care i s-a plans ca ‘peste doua saptamani va trebui sa ma intorc in tigania noastra murdara si balcanica’, in timp ce ‘singur un evreu, om simplu, negustor, mi-a spus induiosat: Maine plec spre tara. Bine c-a dat Dumnezeu, ca tare mi se facuse dor de tarisoara noastra, saraca’.”” – Mircea Anghelescu…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.