Metode statistice aplicate in stiintele sociale PDF

Coperta Carte Metode statistice aplicate in stiintele sociale

Iti doresti sa citesti cartea Metode statistice aplicate in stiintele sociale publicata de editura Polirom? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Metode statistice aplicate in stiintele sociale de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Metode statistice aplicate in stiintele sociale

Lucrarea constituie – in conditiile vizarii unui domeniu prea putin abordat la noi in literatura de specialitate – un manual destinat tuturor celor care, indiferent ca sunt studenti sau tineri cercetatori, incearca sa patrunda, prin mijloace stiintifice, in amplul si complexul domeniu al fenomenelor sociale. Adoptand o metodologie de cunoastere centrata pe aspectele cantitative si pe modelele determinist-cauzale de explicatie, autorii trateaza problemele pe intelesul tuturor, preferand o abordare gradata, de la introducerea notiunilor fundamentale si pana la prezentarea unora dintre cele mai noi metode elaborate si utilizate in campul stiintelor sociale in ultimele decenii. Cuprins: Obiectul statisticii; Caracteristici (variabile) statistice; Indicatori ai caracteristicilor cantitative; Elemente de teoria probabilitatilor; Esantionarea; Asocierea caracteristicilor calitative; Corelatie si regresie simpla liniara; Regresia multiliniara; Regresie non-liniara; Analiza PATH; Analiza logliniara; Metode de reducere a datelor; Analiza cluster; Analiza factoriala….

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.