Mesianismul Torei PDF

  Mesianismul Torei - Daniela Reghina Onu

  Iti doresti sa citesti cartea Mesianismul Torei scrisa de Daniela Reghina Onu? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Mesianismul Torei chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea Mesianismul Torei PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii Mesianismul Torei

  Mesianismul Torei. Sarbatorile iudaice si transcendenta lor

  Daniela Reghina Onu intreprinde, in aceasta lucrare de mare anvergura interdisciplinara, o serie de inspirate explorari hermeneutice asupra textelor ce compun Tora, de retinut, din interiorul iudaismului mesianic, cunoscuta invatatura religioasa care unifica in cuprinderea sa traditia  spirituala si cultica iudaica cu fundamentele invataturii crestine, in centrul careia se afla personalitatea teandrica a lui Iisus Hristos (Yesua Ha Masiach, in ebraica).   
   
  In esenta, intreaga argumentatie a cartii de fata se implineste in ideea ca intre Vechiul Testament si Noul Testament, intre  invatatura Legii si invatatura Iubirii, exista o relatie intima ce decurge logic si faptic din credinta in acelasi Dumnezeu. Mesianismul Torei se implineste, prin Isus Hristos, in Noul Testament si, prin urmare, in mod generic, intre iudaism si crestinism exista o relatie de interdependenta in privinta valorilor cosmologice, etice si a destinului omului insetat in a dobandi mantuirea, indiferent de apartenenta acestuia la o etnie sau alta.
   
  Consideratiile  pe care le face autoarea  asupra Sarbatorii ca prezenta si lucrare a lui Dumnezeu in lume sunt demne de retinut. Astfel, Daniela Reghina  Onu  ne reaminteste ca ideea de sarbatoare e legata de sacru si de relatia pe care o poate avea omul, atat cat ii este ingaduit, cu divinitatea insasi. Din aceasta perspectiva, sarbatoarea poate fi privita ca  o forma de cunoastere a divinitatii, fiind rezervata in exclusivitate celor care poseda o credinta vie si respecta intocmai imperativele  formulate  in Decalog si in alte texte sacre ale Torei. Pe scurt, Sarbatoarea e o forma a cunoastere prin credinta – Dumnezeu se arata in sarbatoare prin  anumite semne,  pe care doar credinciosul, fie el evreu, sau apartinator al altui neam, le poate descifra – si, deopotriva, sarbatoarea este o forma intensa de traire dominata de speranta, comuniune, impacare cu sine si, in final, de dobandire a unui sens inalt al vietii. Doar in sarbatoare  omul traieste  bucuria  intensa  a nadejdii ca viata lui nu se termina aici pe Pamant, ci va continua vesnic intr-o lume din care suferinta si moartea lipsesc. – Prof.  univ. dr. Constantin Aslam, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Directorul Departamentului Teorie si Cercetare

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Mesianismul Torei este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.