Memoriile unui urs polar PDF

  Coperta Carte Memoriile unui urs polar

  Iti doresti sa citesti cartea Memoriile unui urs polar scrisa de YokoTawada si publicata de editura Polirom? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Memoriile unui urs polar chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Memoriile unui urs polar

  Romanul lui Yoko Tawada porneste de la un fapt real: nasterea si cresterea in captivitate, la gradina zoologica din Berlin, a unui pui de urs polar numit Knut. Memoriile unui urs polar nu este insa o biografie, ci un roman veritabil, unde viata reala a ursuletului Knut este doar un pretext pentru o serie de povesti ce aluneca sistematic in fantastic, in suprarealism, in parabolic. Cartea contine trei parti distincte, dar legate intre ele. Cea dintai este povestea bunicii lui Knut, o ursoaica polara din Uniunea Sovietica, ce scrie o autobiografie de succes, apoi pleaca in exil in Germania de Vest si in Canada, ajungand in cele din urma in RDG. A doua, o relatare din perspectiva umana a unei dresoare de circ, este povestea Toscai, mama lui Knut, o ursoaica artista, iar ultima parte prezinta viata tulburata a ursuletului, povestita din propria perspectiva. Fantasticul, absurdul, parabolicul ce infuzeaza textul sunt instrumentele imaginatiei dezlantuite ale autoarei si, inserate in ansamblul istorisirilor cu ursi polari si oameni, constituie farmecul profund al romanului. Implicand permanent o subtila, dar taioasa critica sociala – atat a comunismului, cat si a capitalismului -, Memoriile unui urs polar exploreaza istoria recenta ca sa vorbeasca despre umanitate, despre iubirea fara granite, despre absurdul si farmecul existentei….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Memoriile unui urs polar este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.