Memoriile unui fost Sagetator PDF

Coperta Carte Memoriile unui fost Sagetator

Iti doresti sa citesti cartea Memoriile unui fost Sagetator publicata de editura Vremea? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Memoriile unui fost Sagetator chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Memoriile unui fost Sagetator

„Am fost prieten apropiat cu Vintila Horia. M-a impresionat faptul ca, desi avea un nume cu rezonante balcanice, de fapt un nume aroman turcit, Caftangioglu, din considerente patriotice isi luase ca pseudonim numele unui revolutionar ardelean. Mi-a dat ca exemplu pe romancierul francez Stendhal, nascut Henri Beyle care, intr-un voiaj prin Germania, vizitase oraselul cu acest nume. Acolo a ascultat o minunata muzica romantica luandu-si ca nom de plume numele acestuia, pe care apoi l-a consacrat. L-am intrebat odata pe Vintila Horia daca nu cumva suntem rude, dat fiind ca bunica lui Trandafir Djuvara fusese nascuta Caftangioglu, dar n-am primit raspuns, desi consider lucrul acesta mai mult decat probabil. Gasesc extraordinara descoperirea manuscrisului inedit al Memoriilor unui fost Sagetator si publicarea lor sub ingrijirea prodigiosului Cristian Badilita. De ce „fost Sagetator”? Pentru ca, pe stil vechi, el se nascuse in 18 decembrie 1915, asadar in zodia Sagetatorului, iar pe stil nou a devenit Capricorn (31 decembrie). In cazul meu, nascut in 18 August 1916 (Leu), am devenit prin trecerea la stilul nou , respectiv 31 August… Fecioara! Vintila Horia era doar cu 8 luni mai varstnic deca mine. Ce spuneti?“ – Neagu Djuvara…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.