Martore fara voie. Fostele detinute politic si memoria comunismului in Romania PDF

  Martore fara voie. Fostele detinute politic si memoria comunismului in Romania - Claudia-Florentina Dobre

  Iti doresti sa citesti cartea Martore fara voie. Fostele detinute politic si memoria comunismului in Romania scrisa de Claudia-Florentina Dobre? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Martore fara voie. Fostele detinute politic si memoria comunismului in Romania chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea Martore fara voie. Fostele detinute politic si memoria comunismului in Romania PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii Martore fara voie. Fostele detinute politic si memoria comunismului in Romania

  Claudia-Florentina Dobre a preluat de la aceste doamne datoria de a transmite mai departe patrimoniul narativ al represiunii, conformandu-se totodata injonc­tiunii uneia dintre femeile intervievate ca „cei mai buni dintre tineri sa se intoarca acasa. Altfel sacrificiul nostru a fost degeaba.” Cartea de fata respecta acest angajament, Claudia punand in slujba societatii romanesti abilitatile si cunostintele sale dobandite la universitatile din afara Romaniei, precum si experienta sa de cercetare si talentul de scriitoare. De cele mai multe ori, lucrarile scrise in strainatate imbogatesc cercetarea globala, dar nu contri­buie cu nimic la propasirea stiintei si a cercetarii in tara de origine. Traducerea tezei de doctorat a Claudiei-Florentina Dobre nu doar ca aduce o importanta contributie in domeniul studiilor memoriale din Romania, dar, prin acest gest, autoarea se achita si de o datorie memoriala fata de fostele si fostii detinuti politici din tara sa.
   
  Un alt merit al cartii, nu mai putin important, este acela de a arata ca se poate vorbi de o dimensiune feminina a patrimoniului narativ al represiunii. Analizand marturiile colaboratoarelor sale, Claudia-Florentina Dobre pune in evidenta nu doar anagajamentul acestor doamne in lupta impotriva comunismului, ci mai ales asumarea post-comunista a unei datorii memoriale fata de comu­nitate si natiune, fata de cei care nu mai sunt sau care nu au putut sa depuna marturie. Cuvantul lor devine astfel o arma impotriva uitarii si mai ales un document in procesul virtual impotriva comunismului. Totusi, acest cuvant nu striga razbunare, ci cheama la actiune pentru ca un astfel de regim opresiv sa nu mai fie niciodata posibil in Romania. – Bogumil Jewsiewicki, Profesor emerit, Universitatea Laval, Quebec, Canada, Doctor honoris causa al Universitatii din Bucuresti

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Martore fara voie. Fostele detinute politic si memoria comunismului in Romania este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.