Marile dinastii ale lautarilor celebri PDF

Coperta Carte Marile dinastii ale lautarilor celebri

Iti doresti sa citesti cartea Marile dinastii ale lautarilor celebri publicata de editura Integral? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Marile dinastii ale lautarilor celebri chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Marile dinastii ale lautarilor celebri

In 2013, la aproape doua luni de la decesul lui Mihai Namol, cunoscut ca „”Eminescu al lautarilor””, un scandal monstru a izbucnit in familia acestuia, miza fiind mostenirea sa artistica. Celebrul lautar Mihai Namol a incetat din viata la sfarsitul lui 2012, la varsta de 64 de ani, iar copiii acestuia s-au adunat pentru a-si plange tatal si pentru a-l conduce pe ultimul drum. La nici doua luni de la inmormantarea lautarului, doi dintre copiii acestuia erau in razboi deschis, fiecare dorind sa profite de mostenirea artistica a tatalui lor. S-a ajuns la amenintari si vorbe grele, iar lupta dintre Marinica si Vasile Namol era abia la inceput. Marinica spunea ca totul a pornit de la un album si o carte de versuri pe care tatal sau nu a apucat sa le termine si ca acesta l-a insarcinat pe el sa duca lucrurile la capat. „”Tatal meu, Dumnezeu sa-l ierte, lucra la un album nou, insa, din pacate, nu a apucat sa-l termine. A tras doar vocea. Are si o carte cu versuri, insa nici aceasta nu s-a tiparit. Mi-a cerut cu limba de moarte sa ma ocup eu, sa le termin, ceea ce a provocat nemultumirea fratelui meu””, a declarat Marinica Namol. Familia Namol este doar una dintre multele veritabile dinastii de lautari ale Romaniei:? Barbu Lautaru, starostele lautarilor si obiectul admiratiei lui Franz Liszt? Povestea ultimilor „”muzicanti de matase””, dincolo de razboiul mostenirii lui Mihai Namol – „”Eminescu al lautarilor””? Familia Dinicu, de la Ciocarlia la Hora Staccato si mai departe, in eternitate? Ochialbi, favoritul Tarului Nicolae al II-lea, sfasiat de dorul de casa? Ciolac, lautarul de la care Enescu a luat 43 de cantece? Buica – „”primul mare lautar roman de tip modern””? Budisteanu sau „”lordul”” muzicii populare romanesti? Nicu Stanescu si toate piesele „”clasice lautaresti””? In Bucurestiul celor mai multe biserici si manastiri din Europa, dar si al cele mai multe carciumi, restaurante si hanuri cu muzica?ANEXA. Vietile si cantarile marilor artisti romani ai muzicii de petrecere…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.