Maria, o regina in razboi. PDF

Coperta Carte Maria, o regina in razboi.

Iti doresti sa citesti cartea Maria, o regina in razboi. publicata de editura Litera? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Maria, o regina in razboi. chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Maria, o regina in razboi.

Greu de scris despre un astfel de subiect. Paradoxal, este un subiect despre care s-a tot scris. Si cel mai mult a facut-o regina insasi. Si nu e usor sa desprinzi din noianul de cuvinte si de intamplari tocmai pe acelea pe care Maria, la o revenire, le-ar fi preluat. Daca noi incercam s-o facem este pentru pasiunea pe care o starneste in noi regina Maria. Ne-a placut Maria. Ea continua sa ne fascineze pe noi romanii. Ne incanta cu adevarat metamorfoza acestei principese, pe jumatate englezoaica, pe jumatate rusoaica, intr-o regina mai romanca decat romanii, iubindu-i pe acestia si iubindu-le tara pana la a se confunda cu ei si cu ea. Ne-a placut, totodata, jocul intelectual pe care Maria ni-l propune: un personaj care, scriindu-si propria istorie, isi corijeaza faptele de viata, iar noi, de pe margine, urmarim felul in care se contureaza aceasta istorie, istoria unei femei de succes. Ion Bulei (n. 1941, Comarnic) a fost cercetator (1971–1990), profesor la Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti (1993), diplomat (atasat cultural la Roma, 1990 – 1993, director al Institutului Cultural Roman de la Venetia, 1997 – 2003), director ISPRI al Academiei Romane (2003 – 2011). Este autor a 21 de carti si a peste 200 de studii si articole. A fost distins cu Premiul „”Nicolae Iorga”” al Academiei Romane (1987), Premiul Uniunii Scriitorilor (1993; 2006), Premiul revistei Magazin istoric (1996), Premiul „”Constantin Brancoveanu”” al Fundatiei Alexandrion (2016). A fost decorat cu Steaua Romaniei in grad de cavaler (2001). Este Doctor Honoris Causa al Universitatii Ovidius din Constanta (2009) si al Universitatii Constantin Brancusi din Targu Jiu (2018)….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.