Marele Declin: Cum decad institutiile si mor economiile PDF

Coperta Carte Marele Declin: Cum decad institutiile si mor economiile

Iti doresti sa citesti cartea Marele Declin: Cum decad institutiile si mor economiile publicata de editura Polirom? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Marele Declin: Cum decad institutiile si mor economiile chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Marele Declin: Cum decad institutiile si mor economiile

Declinul Occidentului a fost anticipat de multa vreme, iar simptomele sale par astazi omniprezente: incetinirea cresterii economice, datoriile impovaratoare, imbatrinirea populatiei, comportamentele antisociale. Ce anume a declansat insa acest declin? Niall Ferguson sustine ca decaderea civilizatiei vestice a fost determinata de degradarea institutiilor care constituiau odinioara pilonii sai: guvernul reprezentativ, piata libera, statul de drept si societatea civila. In timp ce lumea araba se lupta sa adopte democratia, iar China face eforturi sa treaca de la liberalizarea economica la statul de drept, europenii si americanii irosesc mostenirea institutionala acumulata de secole. Pentru a stopa degenerarea civilizatiei occidentale cindva dominante, avertizeaza Ferguson, va fi nevoie de reforme radicale pentru reabilitarea institutiilor si revenirea la principiile initiale ale unei societati cu adevarat libere….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.