Manual preparator pentru Evaluarea Nationala PDF

Coperta Carte Manual preparator pentru Evaluarea Nationala

Iti doresti sa citesti cartea Manual preparator pentru Evaluarea Nationala publicata de editura Hoffman? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Manual preparator pentru Evaluarea Nationala de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Manual preparator pentru Evaluarea Nationala

Lucrarea aceasta se doreste a fi un demers in sprijinul dobandirii de catre elevi a capacitatii de receptare si de emitere a unui mesaj, intr-o forma accesibila, clara, corecta si expresiva a limbii si renuntarea la memorarea si reproducerea mecanica a informatiilor care eludeaza utilizarea cunostintelor in situatii noi. Verificarea in cadrul evaluarilor nationale vine tocmai sa confirme procesul aflat in derulare privind inlaturarea carentelor de conceptie din sistemul de invatamant, prin deplasareaaccentului de pe latura stocarilor de cunostinte spre cea formativa de dezvoltare a capacitatii individuale, prin antrenarea mecanismelor gandirii si ale imaginatiei, in vederea formarii abilitatilor de intelegere si de interpretare ale unor mesaje inedite. Pornind de la aceste considerente, structurarea cartii tine seama de formularea subiectelor din ultimii ani la evaluarile nationale si urmareste, prin selectia textelor propuse, sa-i orienteze pe elevi spre o abordare sistemica a definirii si interpretarii textelor literare, grupate pe genuri si specii, facand apel la cunostintele de teorie literara, la deprinderile de analiza, oferind totodata modele de abordare. Prin selectarea fragmentelor supuse descifrarii si aprofundarii structurilor literare, am avut in vedere crearea de situatii noi de observare, de explorare si de interpretare ale unor texte inedite pentru elevi, in vederea autoverificarii. in felul acesta, am considerat ca pot sa-si verifice gradul pregatirii, nivelul abilitatilor proprii si al competentelor de abordare, de intelegere si de interpretare ale unui text la prima vedere. Acest asa-numit manual de preparator este, intr-o noua abordare, o continuare a lucrarii noastre „”Limba si literatura romana – Teste operationale””, aparute in 2004 in care am accentuat tocmai aspectul formarii caracterului personal si independent de abordare de catre elevi a unui text literar sau nonliterar. Ca si atunci, subliniem ca alegerea fragmentelor continute de aceasta luc…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.