Leonardo si furtuna emotiilor PDF de Roxana Andreea Rusu

  Coperta Carte Leonardo si furtuna emotiilor

  Iti doresti sa citesti cartea Leonardo si furtuna emotiilor? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea

  Descrierera cartii Leonardo si furtuna emotiilor

  Leonardo si furtuna emotiilor. Povesti educative pentru dezvoltarea inteligentei emotionale. Pentru copii de la 4-14 ani Pentru dezvoltarea armonioasa a copilului si transformarea sa intr-un adult cu succes pe plan personal si profesional, nu sunt de ajuns notiunile care se pot invata la scoala. Un IQ academic bun ar trebui sa fie completat de dezvoltarea inteligentei emotionale si a abilitatilor soft (optimismul, simtul umorului, automotivatia, spiritul de echipa, asumarea responsabilitatii, capacitatea de a face fata stresului, spiritul de initiativa, abilitatile de negociere, gandirea critica, increderea in sine). Cartea de fata pune accentul pe importanta inteligentei emotionale, adica pe: • modul in care copilul este capabil de a-si intelege, controla si exprima emotiile, • modul in care este capabil sa empatizeze cu cei din jur, • modul in care creeaza, gestioneaza si mentine relatiile cu ceilalti. Chiar daca inteligenta cognitiva este un factor important pe parcursul academic, inteligenta emotionala este cea care ajuta copiii sa se descurce in perioadele stresante, fie ca este vorba despre evaluari scolare, transformarile si provocarile de toate felurile din adolescenta, probleme familiale, schimbari neasteptate sau posibile situatii de bullying. David Caruso spunea: Este foarte important de inteles ca inteligenta emotionala nu este opusul inteligentei congnitive, nu este triumful inimii asupra mintii, ci este intersectia unica a celor doua. Inteligenta emotionala, desi are o componenta genetica, poate fi dezvoltata si imbunatatita pe tot parcursul vietii, mai ales dupa dezvoltarea limbajului si abilitatilor de socializare. Noi, adultii, parinti si profesori deopotriva, reprezentam modele de autocontrol pentru copii. Cei mici sunt imitatori excelenti, de aceea este esential sa constientizam ca, in fiecare zi, le „predam lectii” de viata (constient sau nu). Modelul de comportament pe care il oferim copiilor, joaca si lectura sunt printre cele mai eficiente metode de invatare si educare. Faptul ca cititi acum aceasta carte, un instrument pe care il puteti utiliza pentru dezvoltarea inteligentei emotionale a copilului, denota preocuparea dumneavoastra pentru o educatie de calitate. Va multumesc pentru acest lucru si va doresc lectura placuta! – Roxana Andreea Rusu Ilustratii de Octav Ungureanu

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.