Journalism in times of major changes. Critical perspectives PDF

Coperta Carte Journalism in times of major changes. Critical perspectives

Iti doresti sa citesti cartea Journalism in times of major changes. Critical perspectives publicata de editura Tritonic? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Journalism in times of major changes. Critical perspectives de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Journalism in times of major changes. Critical perspectives

Este jurnalismul o profesie de sine statatoare in Romania? A fost el vreodata? Care sunt limitele autonomiei profesionale? Care sunt limitele transformarii jurnalismului dupa comunism? Acestea sunt cateva intrebari la care cartea de fata incearca sa raspunda. Aceasta lucrare se bazeaza pe o cercetare doctorala derulata pe parcursul a trei ani de zile, pe un corpus de aproape o suta de interviuri nestrucrurate, semi-structurate si testimoniale, realizate cu jurnalisti din diverse generatii. Pe langa partea etnografica, punerea in teorie sociologica reprezinta fundamentul pe care se construiesc explicatiie. Din acest punct de vedere teoria campurilor elaborata de Pierre Bourieu, dar si neoinstitutionalismul reprezinta principalele modele explicative care ghideaza demersul conceptual si empiric. Una dintre ideile care se deprind din cercetare este ca exista o perspectiva generationala care determina felul in care jurnalismul este inteles, practicat, valorizat. Astfel, in perioada comunista jurnalimsul era o ocupatie privilegiata, dar determinata politic. Dupa 1989, accesul a devenit mai usor si s-au alaturat jurnalisti fara pregatire, dar cu vocatia unei misiuni sociale. In sfarsit, nou-venitii, cauta cai de autoexprimare si vizibilitate individuala. Principala concluzie a cercetarii este ca jurnalismul a reusit sa fie vocea schimbarii dar nu agentul principal al propriei transformari dupa cadearea comunismului. Consider ca structurarea campului jurnalistic actual, autonomia scazuta, dominanta proprietarului de media ca actor institutional, pot determina pe termen mediu si lung pauperizarea resursei umane in jurnalism….

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.