Jocurile Daniei PDF

Coperta Carte Jocurile Daniei

Iti doresti sa citesti cartea Jocurile Daniei publicata de editura Hoffman? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Jocurile Daniei de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Jocurile Daniei

Un barbat iubeste si e iubit. El insa iubeste prea grav, iar dinsa prea sprintar. El e problematic si absolutist, ea e cocheta si zglobie. El e patimas dintr-o cerebrala profunditate, ea dintr-o inocenta frivolitate. Iata miezul cartii1 lui Anton Holban. Ca in toate celelalte romane erotice ale sale, e vorba in definitiv de o iubire imposibila. In fiecare din ele, bineinteles, e imposibila din alt motiv. In O moarte care nu dovedeste nimic, ea e prea simpla, el prea complex, dar ceea ce strica totul e ca ea il iubeste prea mult, pina la sastiseala (caz etern, imortalizat de Benjamin Constant in Adolphe, de care vom pomeni si mai jos). In Ioana, ea e complexa, el complex, dar iubirea e cancerizata de o pasagera, de o nesemnificativa aventura a ei, care pe el il va tortura clipa de clipa (fie aceasta clipa si cea suprema). In Jocurile Daniei, roman postum, cu o bizara odisee, terminat la 17 decembrie 1935 si publicat in 1971, dupa ce manuscrisul a trecut prin locuintele lui Ion Argintescu, Florica Codreanu, Eugen Lovinescu, Octav Sulutiu si din nou Florica Codreanu – avem de-a face cu un barbat aflat in maturitatea tineretii sale, Sandu, si o fata mai mult zvapaiata decit enigmatica, abia trecind pragul tineretii. Virsta, adica cei peste zece ani dintre ei, face al doilea mare hiat, dupa cel caracterologic. Dania e prezenta in carte mai mult prin Sandu decit prin ea insasi, si mai mult la telefon decit in carne si oase. Legatura lor fiind fara nici un „”viitor””, din motive temperamentale, etnice, de virsta si de pozitie sociala, totul se consuma cu precadere in fata receptorului, pentru ca rarele lor intilniri sunt fie expeditive, in automobil, fie supravegheate, in salonasul unde sabia lui Damokles e servitoarea ce poate oricind sa intre. Ea il iubeste distractiv si nonsalant, el o iubeste obsesiv si analitic. E, cum ziceam, o iubire imposibila, atit in forma cit si in fond. Pe scurt, el e prea dens, ea prea aburoasa. Un caz flagrant, ca-n tot restul prozei de gen a l…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.