Jocul de-a vacanta PDF

Coperta Carte Jocul de-a vacanta

Iti doresti sa citesti cartea Jocul de-a vacanta publicata de editura Hoffman? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Jocul de-a vacanta de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Jocul de-a vacanta

„”Jocul de-a vacanta, este scrisa intr-un timp relativ scurt intre 20 martie 1936 si 29 august 1936. S-a spus despre opera lui Sebastian ca temele migreaza in creatia sa din romane in creatia dramatica . In Jurnal gasim notata prima referire la piesa in data de 20 martie 1936:’ Voi incerca sa scriu piesa de teatru la care ma gandesc de catava vreme. Am vazut primul act uluitor de precis (pana in replica de precis), asta-seara, in timpul spectacolului de la ‘Regina Maria’. Cu amintirile mele de la vila Wagner, cu oarecari teme reluate din Renee, Marthe, Odette, as putea face un lucru gingas.’ Tot in Jurnal gasim mai multe variante de titluri pe care Sebastian le-a propus pentru piesa sa pana la titlul definitiv: ‘Ma gandesc la felurite titluri (Vacanta e prea sters) , ‘O zi cu soare’, Jocul de-a vacanta’, ‘Jocul de-a fericirea’.Stefan Valeriu este personajul confesiv din Femei care migreaza in teatru si care propune persoanelor , care se afla la statiunea Weber , un joc: ‘Se cheama jocul de-a vacanta. si se mai cheama jocul de-a uitarea. si s-ar mai putea chema jocul de-a fericirea.’Actiunea piesei este cu o desfasurare lineara, de la piesa de atmosfera care este , pana la un punct, conflictul – cum au observat comentatorii operei sale,- se delimiteaza net intre cei ce pot visa si cei ce nu pot. Contrastul este intre o realitate comuna si intre libertatea neingradita la care poate aspira individul. Locatarii pensiunii si in primul rand frumoasa Corina sunt atrasi de joc pe care-l mentin, il imbogatesc si traiesc iluzia unei vieti petrecute in afara unor conventii rigide, greu de respectat. Prima care se trezeste din joc este tot Corina care curma jocul si se desparte de Stefan Valeriu pentru a-si salva iubirea. Cunoscutul critic Ion Vlad referitor la joc nota :’Jocul implica subtextul adica, un sistem de referinte cu variante semantice deschise, comparabile cu o suita de metafore. Etapele piesei se inregistreaza atent, cu accente plasate pe cate o scena din fiecare ac…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.