Iubiri in balansoar PDF

  Coperta Carte Iubiri in balansoar

  Iti doresti sa citesti cartea Iubiri in balansoar scrisa de Traian Cosma si publicata de editura Institutul European? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Iubiri in balansoar chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Iubiri in balansoar

  ” Dupa doua carti (eseuri argumentativ-literare) dedicate senectutii, varsta pe care profesorul Traian Cosma o priveste cu seninatate mioritica si cu umor de buna calitate, scriitorul ataca proza scurta, dand la iveala, iata, volumul Iubiri in balansoar – un panoptic extrem de variat de figuri, varste, medii si experiente umane care vorbesc despre iubire, timp si stingere. Asemenea marelui humulestean Creanga (cu care se inrudeste prin nastere si stramosi), scriitorul participa efectiv si afectiv la actiune, reinviind lumea lui I. A. Bassarabescu, Ion. Al. Bratescu-Voinesti, Delavrancea, Vlahuta, Caragiale, o lume a celor lipsiti de idealuri, banala, marunta, uneori meschina; o lume in care se amesteca aspiratiile nobile cu ratarile in dragoste, in familie, in relatiile umane, in viata de toate zilele. Nici vorba de o carte deprimanta. Dimpotriva, domina viziunea optimista, credinta in cele perene, convingerea ca in viata nimeni nu e pierdut in totalitate. In ciuda titlurilor eminamente „serioase”, tonul general al prozelor sale e mai degraba unul jucaus, nelipsind umorul, ironia si autoironia, fantezia spumoasa, surpriza ludica. Totul transmis intr-un stil adecvat, natural, concis, decent, fara insanitati postmoderniste. E o placere sa-l citesti pe Traian Cosma „.  Petrus ANDREI Din Cuprins: • Imprudenta • Invidie • Iubire de hartie • Machiajul interzis • Moment dilematic • Nenea • Tremur pe ape de acvariu • Fantoma mea iubita • Flirt ratat • Gand narod • Iubire regasita TRAIAN COSMA –  Absolvent al Facultatii de Filologie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iasi (1969). In ultimii ani, pana la pensionare, a fost profesor la Liceul Economic „Vasile Conta”, Targu-Neamt. Activitate publicistica: Frumosii batrani ai marilor orase (2017), Elixir de optimism (2015). Lucrari didactice publicate: Sedintele cu parintii in gimnaziu (2001, 2009); Carti care fauresc oameni (2009); Mereu politetea (2007, 2008); Ora de dirigentie in gimnaziu (1994). Lucrarea a fost reeditata de Editura Didactica si Pedagogica de patru ori, ultima oara in 2007; Caietul dirigintelui (2002); Agenda cadrului didactic (2002); Caiet pentru dirigentie (1997). A publicat articole si studii in ziare, reviste de specialitate si culegeri metodice: „Revista de pedagogie”, „Limba si literatura”, „Tribuna invatamantului”, „Convorbiri didactice” etc….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Iubiri in balansoar este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.