Istorii romanesti ale ideii de Europa, secolele XVII-XXI (imagini, note, reflectii) PDF

  Coperta Carte Istorii romanesti ale ideii de Europa, secolele XVII-XXI (imagini, note, reflectii)

  Iti doresti sa citesti cartea Istorii romanesti ale ideii de Europa, secolele XVII-XXI (imagini, note, reflectii) scrisa de Vlad, Laurentiu si publicata de editura Institutul European? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Istorii romanesti ale ideii de Europa, secolele XVII-XXI (imagini, note, reflectii) chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Istorii romanesti ale ideii de Europa, secolele XVII-XXI (imagini, note, reflectii)

  Volumul cauta sa inventarieze diferitele maniere in care a fost perceputa ideea europeana si imaginea batranului continent in cultura romana a veacurilor XVII-XXI din perspectiva geografica, geopolitica, sociala, confesionala ori culturala. El reuneste cateva eseuri care se bazeaza pe surse narative (cronici), publicistice (jurnale, reviste culturale), discursuri politice etc. La incheierea fiecaruia dintre ele au fost selectate si reproduse totodata o serie de documente ilustrative din sursele mai sus mentionate. Lucrarea se constituie ca un demers original, fiind deopotriva si un suport de curs pentru studentii de la sectiile de stiinte politice, studii europene, istorie, care au in programa disciplina Istoria ideii europene. De altfel, studiul s-a conturat nu numai dintr-o cercetare in biblioteci, ci si din dialogul cu studentii al autorului, titular al unui asemenea curs la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti. Asadar, volumul se adreseaza atat tinerilor studenti, dar si cercetatorilor, profesorilor din domeniile istoriei si studiilor europene. Reflectia asupra imaginarului legat de Europa (sau de europeni) ne ajuta sa intelegem (re)constructiile identitare actuale ce traverseaza discursurile politice de astazi, in care regasim frecvent note extremiste ori discriminatorii. Si ne-am dori ca aceasta reflectie sa aiba un ecou in atenuarea exceselor discursive mai sus mentionate….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Istorii romanesti ale ideii de Europa, secolele XVII-XXI (imagini, note, reflectii) este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.