Istoria si arta ceaiului PDF

Coperta Carte Istoria si arta ceaiului

Iti doresti sa citesti cartea Istoria si arta ceaiului publicata de editura Baroque Books & Arts? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Istoria si arta ceaiului chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Istoria si arta ceaiului

DE LA AMAR LA SUBLIM, ISTORIA OMENIRII INTR-O CEASCA DE CEAI: GUST SI SENZATIE, ELIXIR SI RASFAT, PLACERE, ARMONIE, PURITATE SI LINISTE, FINETE SI MISTER, SPIONAJ, RAZBOAIE SI DOSARE SECRETE, FILOZOFIE, ARTA SI CULTURA SUBTILA A BUNULUI- GUSTVerde, negru, alb, rosu, oolong si miere si lapte si frisca, un pachet de dorinte si asteptari implinite intr-un singur cuvant – ceai.””Daca ti-e frig, ceaiul o sa te incalzeasca. Daca te-ai incalzit prea tare, ceaiul o sa te racoreasca. Daca esti deprimat, ceaiul o sa te inveseleasca. Daca esti agitat, ceaiul o sa te linisteasca.””WILLIAM GLADSTONE (1809-1898), prim-ministru al Marii Britanii CEAIURI NEGRELaptele este o aditie potrivita in cazul unora dintre ceaiurile negre. Luati in considerare notatiile w (cu lapte) sau wo (fara lapte).Assam (India). Robust, cu corp plin, folosit in amestecuri, maltuit (w) Ceylon (Sri Lanka). Inviorator, corp usor spre mediu, dulce (w sau wo) Darjeeling, prima cursa (India). Muscat dulce, inviorator (w sau wo) Dian Hong (Yunnan, China). Bogat, condimentat, catifelat (wo) Keemun (China). Profund, bogat, cu o tusa de fum (wo) Kenilworth (Ceylon). Sprinten, tare (w) Lapsang Souchong. Afumat, cu corp plin (w sau wo) Nilgiri (India). Catifelat, cu corp plin, o tusa de dulceata, amestecuri (wo) Sikkim (la nord de Darjeeling). Fructat, dulce (wo) CEAIURI VERZIBancha (Japonia). Un ceai bun „”de fiecare zi””, culoare aurie-deschisa, usor dulce, ierbos Dragonwell sau Longjing (China, Japonia). De foarte buna calitate, racoritor, sprinten, dulce Gunpowder (China, Japonia, Ceylon). Numit astfel din cauza ca e rulat sub forma de bilute; corp puternic, dulce, ierbos Genmaicha (Japonia). Amestecat cu orez brun prajit; gust de floricele de porumb Gyokura (Japonia). De foarte buna calitate, culoarea bauturii verde-deschis; dulce, gust de mare Hojicha (Japonia). Din frunze prajite, culoarea bauturii chihlimbarie, gust de alune, corp plin Hyson (China). Argilos, corp mediu Matcha (Japonia). Ceai ceremonial, prelucrat sub forma de…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.