Ioana PDF

Coperta Carte Ioana

Iti doresti sa citesti cartea Ioana publicata de editura Hoffman? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Ioana de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Ioana

Ioana (1934) este, ca si O moarte care nu dovedeste nimic sau (mai cu seama) Jocurile Daniei (scris in 1926), un roman a carui textura narativa s-ar putea dilata la infinit. in Ioana, nici peisajul aspru-varos al Cavarnei, nici perspectiva infinit schimbatoare a marii nu modifica imaginea unui spatiu inchis, in care personajele s-au claustrat cu buna stiinta, incercand apoi, inutil, o evadare (de care sunt tot mai mult convinsi ca nu este posibila, incat definitorie pentru psihologia eroilor va fi nu vointa de a evada, ci mimarea ei). Care este conflictul din Ioana? „”Doi oameni care nu pot trai unul fara celalalt si totusi se chinuiesc.””Dar relatia poate aparea si altfel: doi oameni care nu pot trai unul langa celalalt, si totusi nu se pot desparti. A ramane inseamna prelungirea chinului, a pleca inseamna recunoasterea esecului, orgoliu infrant. Fiecare dintre personaje este temnicerul celuilalt; captivitatea e asumata ca o fatalitate. Dupa cum observa Nicolae Manolescu, „”spre deosebire de eroii masculini din celelalte romane ale lui Holban, traind in dureroasa nesiguranta, Sandu din Ioana stie; dar desavarsita transparenta a relatiei nu-l ajuta cu nimic. Cauza suferintei este in el, nu in afara. Mecanismul geloziei este urmarit la lucru in esentialitatea lui””….

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.