Invitatie la esafod PDF

  Coperta Carte Invitatie la esafod

  Iti doresti sa citesti cartea Invitatie la esafod scrisa de Vladimir Nabokov si publicata de editura Polirom? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Invitatie la esafod chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Invitatie la esafod

  Desi un roman de tinerete, Invitatie la esafod (1938) poarta marca inconfundabila a stilului nabokovian. Intr-o tara fara nume, sufocata de un regim totalitar, un profesor este condamnat la moarte pentru singura vina de a fi altfel decit compatriotii sai. Asteptindu‑si executia, a carei data este incerta, Cincinnatus isi noteaza intr‑un jurnal gindurile despre o lume ideala pe care o considera adevarata sa „casa”, construind un univers straniu, care aminteste de romanele lui Kafka. „Lumea trivialitatii a capatat in Invitatie la esafod dimensiunile totalitarismului care s-a inarmat cu instrumente de tortura rafinate si cu un aparat represiv. Pentru prima si ultima data in creatia lui Nabokov, se instaleaza aici un faliment al stilului: Cincinnatus biiguie, se-ncurca in vorbe, lumea luneca prin fata ochilor lui de muritor, apare bilbiiala… Aceasta lume de cuvinte schilodite devine in Invitatie la esafod singurul mod prin care se poate exprima omul deasupra caruia sta sa cada securea…” (Viktor Erofeev) „Nabokov a descoperit un univers nou si pentru asta trebuie sa-i fim cu totii recunoscatori.” (Ivan Bunin) Vladimir Vladimirovici Nabokov (1899-1977) este unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului XX. Din seria rusa a scrierilor lui fac parte romanele Masenka (1926), Rege, dama, valet (1928), Apararea Lujin (1930) etc. Dupa stabilirea in Statele Unite, isi incepe stralucita cariera de romancier in limba engleza si publica Lolita (1955), Foc palid (1962), Ada sau ardoarea (1969), Lucruri transparente (1972), Priveste-i pe arlechini (1974). In 2009 a aparut postum Originalul Laurei….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Invitatie la esafod este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.