Institutii procesual civile in jurisprudenta Curtii Constitutionale PDF

  Institutii procesual civile in jurisprudenta Curtii Constitutionale - Ioan Les, Marian Enache

  Iti doresti sa citesti cartea Institutii procesual civile in jurisprudenta Curtii Constitutionale scrisa de Ioan Les, Marian Enache? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Institutii procesual civile in jurisprudenta Curtii Constitutionale chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea Institutii procesual civile in jurisprudenta Curtii Constitutionale PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii Institutii procesual civile in jurisprudenta Curtii Constitutionale

  Lucrarea Institutii procesual civile in jurisprudenta Curtii Constitutionale se distinge printr-o abordare inedita, interdisciplinara a institutiilor procesual civile prin raportare la jurisprudenta Curtii Constitutionale.
   
  Aceasta se remarca prin faptul ca, desi Curtea Constitutionala a pronuntat un numar foarte mare de decizii in materie procesual civila, analiza de constitutionalitate realizata se circumscrie anumitor norme de referinte recurente, si anume neretroactivitatea legii, egalitatea in drepturi, dreptul de proprietate privata si dreptul de acces liber la justitie, cu componentele sale, dreptul la un proces echitabil, dreptul la aparare sau dreptul la folosirea cailor de atac. Asadar criticile de neconstitutionalitate formulate si implicit solutionate de Curtea Constitutionala sunt unele specifice unei materii de procedura, care pune in centrul sau existenta unor garantii pentru a se asigura echitatea desfasurarii intregului proces civil.
   
  Din numarul total de peste 100 de decizii pronuntate de instanta constitutionala si care se regasesc in lucrare, doar un numar de 11 au fost decizii de neconstitutionalitate. Constatarea poate fi reputata ca una pozitiva, intrucat confirma intr-o anumita masura viabilitatea solutiilor legislative promovate de Codul de procedura civila, dar, in acelasi timp, nu putem face abstractie de faptul ca unele dintre solutiile de neconstitutionalitate au adus modificari importante in legislatie si au afectat conceptia initiala a Codului de procedura civila.
   
  Receptarea si punerea in aplicare a deciziilor Curtii Constitutionale nu exprima un drept de optiune, ci o obligatie a institutiilor publice, fiind o conditie imanenta a existentei lor democratice. Este evident ca o decizie nu poate fi pe placul tuturor, insa aceasta nu poate fi un motiv care sa diminueze forta lor principala sau de solutionare a unei cauze concrete dedusa controlului de constitutionalitate. Responsabilii politici si decidentii din cadrul autoritatilor publice trebuie, potrivit Legii Fundamentale, sa respecte deciziile Curtii Constitutionale, iar prin discursul lor public sa contribuie la crearea unei culturi democratice bazate pe aplicarea principiilor si valorilor Constitutiei, ca manifestare a suveranitatii poporului.
   
  Din cuprins:
   O incursiune doctrinara in dreptul procesual civil
   Obligatiile partilor in desfasurarea procesului civil
   Continuitatea procesului civil
   Rolul judecatorului in aflarea adevarului
   Reflectii asupra competentei materiale a instantelor judecatoresti
   Reflectii asupra cailor de atac
   11 decizii de admitere
   aprox. 100 de decizii de respingere
   Comunicarea de acte de procedura. Constestatie la executare
   Cheltuieli de judecata. Culpa procesuala
   Incuviintare executare silita. Cerere de incuviintare. Incheiere. Cale de atac
   Punerea sub interdictie. Efectuarea de cercetari

   

  Puncte forte:
  – Lucrarea cuprinde o analiza laborioasa a institutiilor procesual civile dintr-o perspectiva teoretica si practica, fiecare dintre acestea fiind analizate prin raportare la jurisprudenta Curtii Constitutionale
  – Se exemplifica fiecare institutie a dreptului procesual civil cu cele mai relevante Decizii ale Curtii Constitutionale, pentru o mai buna intelegere a acestora
  – Lucrarea se adreseaza deopotriva specialistilor, studentilor si tuturor celor interesati de dreptul procesual civil, reprezentand un instrument foarte util de intelegere a institutiilor procesual civile.
  – Structura apta de a face lucrarea inteligibila si usor de parcurs
  – Ample referinte bibliografice

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Institutii procesual civile in jurisprudenta Curtii Constitutionale este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.