Inedite: articole, scrisori, autografe, prefete, cereri si petitii, alte documente PDF

Coperta Carte Inedite: articole, scrisori, autografe, prefete, cereri si petitii, alte documente

Iti doresti sa citesti cartea Inedite: articole, scrisori, autografe, prefete, cereri si petitii, alte documente publicata de editura Cartea Romaneasca? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Inedite: articole, scrisori, autografe, prefete, cereri si petitii, alte documente de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Inedite: articole, scrisori, autografe, prefete, cereri si petitii, alte documente

Alaturi de cele 80 de scrisori inedite ale lui E. Lovinescu catre Hortensia Papadat-Bengescu (1919-1943), cuprinzand lecturi succesive ale ciclului Hallipilor, dar si ale romanelor si cartilor faimoase ale criticului, editia de fata mai este alcatuita si din alte inedite – scrisori adresate lui Camil Petrescu sau Margaretei (Bebs) Delavrancea -, texte din perioada de inceput (inclusiv primul articol, de la varsta de 14 ani), cereri administrative si petitii din cariera de profesor, precum si o serie de procese-verbale ale societatilor comerciale din care a facut parte autorul (‘V. Missir Fii & Co.’, ‘Au Printemps de Bucarest’ s. a.).Se dezvaluie astfel un autor, dar si un om, cu afinitatile si idiosincraziile sale, exprimate, deopotriva, sub protectia calda a prieteniei, alternand un stil oral cu unul scris. Cititorul are ocazia sa priveasca ‘din interior’ atat o configurare a canonului interbelic (prin adevaratul roman epistolar de aici), cat si formarea unei personalitati de critic….

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.