Inchizitia. O istorie a terorii în secolele al XV-lea – al XVIII-lea. PDF

  Coperta Carte Inchizitia. O istorie a terorii în secolele al XV-lea - al XVIII-lea.

  Iti doresti sa citesti cartea Inchizitia. O istorie a terorii în secolele al XV-lea – al XVIII-lea. scrisa de Toby Green si publicata de editura Litera? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Inchizitia. O istorie a terorii în secolele al XV-lea – al XVIII-lea. chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Inchizitia. O istorie a terorii în secolele al XV-lea – al XVIII-lea.

  Inchizitia spaniola, poate cea mai temuta institutie din istoria omenirii, a fost infiintata in 1478 de Regii Catolici, Ferdinand si Isabella, si abolita abia in 1834, odata cu Razboaiele Napoleoniene. Spre deosebire de Inchizitia medievala din restul Europei, cea din Spania si Portugalia s-a raspandit in coloniile iberice din Asia, Africa si America de Sud, ajungand sa terorizeze, timp de peste trei secole, nu mai putin de patru continente. Care au fost insa motivele infiintarii ei? De ce provoca atata teama? Cine erau victimele torturate si arse in autodafeuri? Toby Green readuce la viata aceasta perioada a istoriei cu ajutorul uriasei arhive inchizitoriale pastrate si prezinta nenumarate cazuri judecate de Sfantul Oficiu, de la arhiepiscopi la oameni obisnuiti, victime inocente ale unui sistem diabolic. Desi inspaimantatoare, aceste povesti sunt un exemplu al rezistentei spiritului uman in fata absurdului si a raului. Toby Green ne dezvaluie mecanismele prin care pot aparea persecutia si teroarea, dar si felul in care pot fi evitate. Inchizitia este un avertisment venit din trecut, o lectie a istoriei pentru noi toti! Toby Green, absolvent de Filosofie la Universitatea Cambridge, este un autor apreciat in Marea Britanie si nu numai, cartile lui fiind traduse in peste zece limbi. A mai publicat Saddled with Darwin (1999), Meeting the Invisible Man (2001), Thomas More’s Magician (2004) si Imaginary Crimes (2013). „O fascinanta parabola a persecutiei. Toby Green vede in Inchizitie precursoarea sistemului totalitar modern, cu un aparat al terorii ce aminteste de Stasi sau de Securitatea lui Ceausescu.” – The Telegraph…

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Inchizitia. O istorie a terorii în secolele al XV-lea – al XVIII-lea. este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.