In temnita cu Iisus Hristos PDF de Vasile Vasilache

  Coperta Carte In temnita cu Iisus Hristos

  Iti doresti sa citesti cartea In temnita cu Iisus Hristos? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea

  Descrierera cartii In temnita cu Iisus Hristos

  Am scris aceste amintiri nu cand ma aflam in vapaia suferintelor din inchisoare, nici dupa cativa ani de la eliberare, ci dupa douazeci si cinci de ani, cand gandurile mele au fost eliberate de patima sentimentelor. Sunt ganduri curate, care infatiseaza suferintele din inchisoare in lumina adevarului, si la fel si pe faptuitori in cruda lor comportare. Si asa sa ajunga ei insisi sa se condamne pentru cruntele torturi la care au inrobit pe parintii, pe fratii si pe surorile ce apartineau aceleiasi Tari Romanesti; au umilit si injosit pe cei ce au fost fruntea Neamului; au batjocorit credinta crestina; au lovit si au calcat in picioare insasi valorile vietii pe baza carora se ajunsese la inflorirea Tarii, generatie dupa generatie! Ei au supus la degradari cumplite tot ceea ce a constituit cultura, umanitatea si crestinatatea de veacuri ale poporului roman; au rastignit si scuipat pe stramosii Neamului romanesc, pe parintii, pe fratii, pe surorile, si pe tineretul unui popor care nu aveau alta vina decat aceea de a fi aparat „altarul spiritualitatii romanesti”, cum bine l-a numit Arhimandritul Haralambie Vasilache, fratele nostru, care a murit in inchisoarea de la Gherla. In istoria contemporana si a veacurilor viitoare, unii vor ramane cu urme ale cumplitelor suferinte indurate si rani in martirajul inchisorilor, iar altii cu moartea sutelor si miilor de romani in temnitele comuniste din Romania. Memoria niciodata nu moare. Suferintele nu pot fi uitate. Timpul este eternul prezent. – Parintele Vasile Vasilache

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.