Icoane si fotografii de bucuresteni PDF

Coperta Carte Icoane si fotografii de bucuresteni

Iti doresti sa citesti cartea Icoane si fotografii de bucuresteni publicata de editura Vremea? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Icoane si fotografii de bucuresteni chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Icoane si fotografii de bucuresteni

Un mare iubitor al Bucurestilor. Un cercetator atent care s-a aplecat cu dragoste asupra documentelor si care ne povesteste cu farmec despre orasul pe cate il iubim cu totii. Nicolae Vatamanu s-a nascut la 29 noiembrie 1897. A murit in Bucuresti, intr-un bloc prabusit la cutremurul din 1977. A fost un doctor cunoscut. Pe langa aceasta, si-a dedicat intreaga viata scrierii unei istorii a medicinii romanesti. A scris numeroase si valoroase carti despre istoria universala a medicinii. A fost cunoscut in vremea lui si datorita rubricii saptamanale din ziarul Universul intitulate „Sfaturile medicului”.A facut mii de fotografii in Bucuresti, a scris carti despre intamplarile dramatice, vesele, importante sau marunte si despre locuitorii orasului, lucruri care altfel ar fi uitate si care merita sa fie cunoscute.„Cartea de fata fusese pregatita pentru tipar inca de prin 1975; sfarsitul tragic al doctorului Vatamanu in cumplita seara de 4 martie 1977 i-a intarziat insa publicarea. De soarta ei s-a ingrijit cu devotament doctorul Sandu Pavelescu, care a izbutit sa recupereze manuscrisul dintre daramaturile blocului de pe Calea Victoriei, unde locuise si pierise unchiul sau, si a intreprins cele dintai demersuri pe langa forurile editoriale. ” – Gheorghe Bratescu, din Postfata la prima editie…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.