Hume. O scurta introducere PDF

Coperta Carte Hume. O scurta introducere

Iti doresti sa citesti cartea Hume. O scurta introducere publicata de editura ALL? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Hume. O scurta introducere chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Hume. O scurta introducere

David Hume este unul dintre marile nume ale istoriei filosofiei britanice, fiind considerat inca din timpul vietii o figura de prim rang a Iluminismului. Perspectiva sa „naturalista“ asupra unei varietati de subiecte filosofice l-a condus la o suma de teorii profund originale despre perceptie, identitatea de sine, cauzalitate, moralitate, politica si religie. Una dintre cele mai importante contributii ale sale este provocarea sceptica la adresa rationamentelor inductive si, in stransa legatura cu aceasta, contestarea conceptului de lege cauzala. Toate aceste teorii sunt discutate in aceasta scurta si stimulanta lucrare introductiva de catre A. J. Ayer, el insusi unul dintre cei mai importanti filosofi ai secolului XX, ca reprezentant al empirismului logic. De asemenea, Ayer vorbeste pe larg despre viata lui Hume si personalitatea lui fascinanta. Lucrarea include numeroase citate din scrierile lucide si spirituale ale lui Hume. Sir Alfred Ayer, profesor de logica la Universitatea Oxford intre anii 1959 si 1978, a fost membru al Colegiului Wolfson si al Academiei Britanice. Lucrarile sale, cu fundamente ideatice in curentul neopozitivismului logic, s-au bucurat de o larga recunoastere. Printre ele se numara Language, Truth and Logic, The Central Questions of Philosophy….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.