Hristos. Dreptatea lui Dumnezeu si indreptarea noastra. Pentru o soteriologie ortodoxa PDF

Coperta Carte Hristos. Dreptatea lui Dumnezeu si indreptarea noastra. Pentru o soteriologie ortodoxa

Iti doresti sa citesti cartea Hristos. Dreptatea lui Dumnezeu si indreptarea noastra. Pentru o soteriologie ortodoxa publicata de editura Deisis? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Hristos. Dreptatea lui Dumnezeu si indreptarea noastra. Pentru o soteriologie ortodoxa de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Hristos. Dreptatea lui Dumnezeu si indreptarea noastra. Pentru o soteriologie ortodoxa

De-a lungul unei scurte, dar intense, vieti creatoare Panayotis Nellas (1936–1986) a reusit sa fie prin studiile, editiile si articolele sale unul din cei mai importanti teologi ortodocsi ai secolului XX, un minunat innoitor in duh neopatristic al teologiei ortodoxe contemporane. Alaturi de antropologia schitata in volumul Zoon theoumenon (1979), piatra de hotar in teologia secolului XX, Nellas a conturat si liniile de forta ale unei extraordinare soteriologii. Aceasta s-a constituit treptat intr-o serie de studii scrise pe parcursul a cincisprezece ani (1968–1983) asupra gandirii sfantului Nicolae Cabasila si gravitand in jurul remarcabilei sale teze de doctorat in teologie din 1974 avand drept tema Invatatura despre indreptare a lui Nicolae Cabasila. Volumul de fata grupeaza in traducere — prima intr-o alta limba decat cea greaca — studiile de soteriologie ale lui P. Nellas, texte pe nedrept ramase mult mai putin cunoscute si vehiculate decat eseurile de antropologie teologica, intregind astfel in chip fericit profilul gandirii teologice de exceptie a unuia din cei mai insemnati teologi contemporani. El continua receptia romaneasca a teologiei lui P. Nellas si totodata prin el Editura Deisis intelege sa aduca memoriei acestui bun prieten al pr. prof. Dumitru Staniloae si al Romaniei — care in 2011 ar fi implinit 75 de ani — un omagiu de substanta si recunostinta. Cuprinsul volumului I. INDREPTAREA OMULUI IN HRISTOS DUPA SFANTUL APOSTOL PAVEL1. Apostolul Pavel si iudaizantii2. Dreptatea „din Dumnezeu“ si dreptatea „proprie“ „din Lege“3. „In Hristos“4. Indreptarea in Hristos5. Imparatul dreptatii si al pacii6. Concluzii Note II. INVATATURA DESPRE INDREPTARE A SFANTULUI NICOLAE CABASILA — CONTRIBUTIE LA SOTERIOLOGIA ORTODOXACuvant-inainte Introducere1. Problema indreptarii in primele veacuri crestine2. Problematica temei indreptarii la teologii latini din Evul Mediu3. Importanta temei indreptarii la Cabasila si metoda abordarii ei4. Chestiunea relatiei lui Nicolae Cabasila…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.