Higgs. Inventarea si descoperirea Particulei lui Dumnezeu PDF

Coperta Carte Higgs. Inventarea si descoperirea Particulei lui Dumnezeu

Iti doresti sa citesti cartea Higgs. Inventarea si descoperirea Particulei lui Dumnezeu publicata de editura Humanitas? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Higgs. Inventarea si descoperirea Particulei lui Dumnezeu chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Higgs. Inventarea si descoperirea Particulei lui Dumnezeu

In vara lui 2012, la marele accelerator de particule de langa Geneva a fost descoperit bosonul Higgs, a carui existenta fusese prezisa cu o jumatate de secol in urma. Evenimentul a creat mare valva, mai ales ca bosonul Higgs devenise celebru fiind numit „particula lui Dumnezeu“, din moment ce cu ajutorul lui putea fi explicat felul in care particulele de materie dobandeau masa – era privit ca un „creator“ al materiei. Miza reala a descoperirii era confirmarea si completarea Modelului Standard, cel care descrie sistematic ansamblul particulelor cunoscute, pe baza teoriilor actuale din fizica. Urmarind deopotriva caile care au dus la „inventarea“ bosonului Higgs (deducerea teoretica a existentei sale) si aventura descoperirii lui experimentale, cartea lui Jim Baggott e o introducere clara si intuitiva in problemele fundamentale ale fizicii moderne. Higgs publicase articolul care avea sa-l lege pe vecie de particula care-i poarta numele in 1964. Asteptase timp de 47 de ani o confirmare. „Mi-e greu acum sa ma confrunt cu cel care eram pe-atunci“, a explicat el. „Dar ma simt usurat ca se ajunge la un deznodamant. Ar fi frumos ca, dupa tot acest timp, ideea sa se dovedeasca a fi corecta.“ – Jim Baggott…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.