Greta Garbo PDF

Coperta Carte Greta Garbo

Iti doresti sa citesti cartea Greta Garbo publicata de editura Hoffman? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Greta Garbo de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Greta Garbo

Cand Cezar Petrescu, autorul atator romane cu atat de diverse surse de inspiratie si cu atat de diverse posibilitati de investigatie, ne-a anuntat ca va scrie un roman intitulat „”GRETA GARBO””, l-am privit cu neincredere si mirare.- Cum? Dupa „”intunecare”” si „”Comoara Regelui Dromichet””, dupa „”Baletul mecanic”” si „”Calea Victoriei””, dupa „”Simfonia Fantastica”” si „”Scrisorile unui razes””, un roman care se intituleaza „”Greta Garbo””? Ce poti scrie intr-un roman, care se numeste „”Greta Garbo””?””Tocmai – mi-a raspuns Cezar Petrescu, zambind cu acea placida candoarea cu care rosteste adevarurile cele mai teribile – tocmai fiindca am scris intunecare si Comoara Regelui Dromichet si Baletul Mecanic si Simfonia Fantastica si Scrisorile unui razes si La Paradis general si Drumul cu Plopi si Omul din vis si Omul care si-a gasit umbra si Kremlin si Plecat fara adresa, tocmai pentru acest fapt, trebuie sa scriu neaparat, am datoria sa scriu, si un roman care se numeste Greta Garbo… Caci n-ai observat? Din ceea ce am facut pana acum, din ceia ce se lamureste ca am facut pana acum, nu observi care e profesiunea mea de credinta scriitoriceasca? inregistrez realitatea. O inregistrez parcelat. Articulez o realitate cu alta, o problema sociala sau psihologica, cu alta. Un roman cu altul. Toate vor alcatui o fresca. O fresca a epocii, cu problemele ei si cu realitatile ei. Iar fiindca problemele si realitatile sunt diverse, diverse sunt si subiectele mele, divers si tonul, diversa si atmosfera, divers si scrisul… N-ai observat, ca fiecare carte a mea, continea samburele contrariului, adica tocmai al romanului care avea sa-i urmeze? Contradictia e numai aparenta. Ma recreez de-o carte, de atmosfera unei lumi, inchizand usa cu zavorul in urma si intrand pe alta usa in alta lume, cu alta atmosfera. intre intunecare si Baletul Mecanic, intre Scrisorile unui razes si Kremlin, intre Comoara regelui Dromichet si La Paradis General, contradictia e numai aparenta – de fapt sunt contrastele acele…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.