Greta – fata care schimba lumea PDF

  Coperta Carte Greta - fata care schimba lumea

  Iti doresti sa citesti cartea Greta – fata care schimba lumea scrisa de Viviana Mazza si publicata de editura Aramis? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Greta – fata care schimba lumea chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Greta – fata care schimba lumea

  Cartea GRETA. FATA CARE SCHIMBA LUMEA este povestea unei adolescente si lupta ei impotriva schimbarilor climatice si a crizei ecologice. Include o trecere in revista rapida a prietenilor Gretei, adolescenti din alte tari care s-au alaturat miscarii climatice initiate de Greta si un studiu exhaustiv asupra schimbarilor climatice. Cine este Greta? O adolescenta din Suedia, complet necunoscuta pana in vara anului 2018, cand mai multe hectare de paduri din tara ei au luat foc. De atunci, Greta Thunberg a devenit inspiratia pentru o vasta miscare de mediu – Fridays for Future – care implica milioane de baieti si fete din intreaga lume. In toamna lui 2018, a initiat un protest in scoala in care invata cerand reducerea drastica a emisiilor de gaze cu efect de sera in atmosfera in vederea opririi schimbarilor climatice in curs – SKOLSTREJK FOR CLIMATEI, „Greva scolara pentru clima”. A refuzat sa participe in zilele de vineri la cursurile de la scoala, protestand pasnic in fata parlamentului din Stockholm. La inceput, isi propusese sa faca asta pana la finalul alegerilor. Dar a continuat si dupa acestea. Iar alaturi de ea au aparut si alti adolescenti. Acesta a fost inceputul! A primit invitatii la cele mai inalte adunari ale liderilor lumii. A ajuns cu trenul la intalnirea de la Roma, pentru ca nu mai foloseste avionul – este un mijloc de transport care polueaza. In august 2019, Greta Thunberg a traversat Atlanticul spre SUA la bordul unui iaht cu zero emisii poluante, pentru a ajunge la summitul despre clima al ONU de la New York. L-a cunoscut pe Papa, a vorbit in fata celor mai puternici politicieni din lume si a devenit inspiratia a milioane de colegi.Isi scrie singura discursurile si le vorbeste cu o sinceritate debordanta liderilor lumii, acuzandu-i ca nu fac absolut nimic pentru a stopa poluarea, moartea planetei pe care locuim: „… viitorul nostru a fost vandut, astfel incat o mana de oameni sa castige sume inimaginabile de bani. Ei l-au furat.” Criza mondiala provocata de noul coronavirus nu a oprit-o pe Greta. Liderul actiunilor climatice, i-a invitat pe sustinatori sa-si continue munca in mediul on-line pentru a contribuie in felul acesta la reducerea raspandirii virusului. „Noi, tinerii, suntem cei mai putin afectati de acest virus, dar este esential sa actionam in solidaritate cu cei vulnerabili si in interesul cel mai bun al societatii noastre comune.”…

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Greta – fata care schimba lumea este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.