Gheorghe Gheorghiu-Dej. Cultul personalitatii PDF

Coperta Carte Gheorghe Gheorghiu-Dej. Cultul personalitatii

Iti doresti sa citesti cartea Gheorghe Gheorghiu-Dej. Cultul personalitatii publicata de editura Cetatea de Scaun? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Gheorghe Gheorghiu-Dej. Cultul personalitatii de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Gheorghe Gheorghiu-Dej. Cultul personalitatii

Scriu aceste randuri convins ca avem de-a face cu o carte exceptionala: ca analiza conceptuala, ca documentare de arhiva, ca perspectiva istoriografica. Eu unul am citit-o cu maxim interes si, sunt sigur, asa o vor citi si toti cei care vor sa inteleaga dinamica luptelor politice secrete, dar, vai, cat de reale, din Romania sovietizata. Elis Plesa nu doreste sa scrie un rechizitoriu, desi crimele legate de Dej ar merita si asa ceva. Ea este o istorica autentica, scrie fara patimi partizane. Se straduie sa scruteze mecanismele cultului lui Dej, fundamentele ideocratiei comuniste din Romania. Ma bucur sa o spun, este o reusita admirabila! (…) Avem aici o mina de aur a analizei istoriografice in cea mai eleganta si persuasiva forma. Elis Plesa nu ne ofera doar analiza cultului personalitatii lui Gheorghiu-Dej, ci, mai mult, o biografie politica fascinanta, cu detaliile care intregesc un tablou terifiant. – prof. univ. dr. Vladimir Tismaneanu Lucrarea a fost elaborata dupa regulile artei, comensurand toate elementele unei intreprinderi monografice, oferind masura unui istoric deja format, capabil sa formuleze interpretari consistente in raport cu un evantai de surse istorice diverse (…) am pretuit in lectura textului felul in care Elis Plesa a stiut sa armonizeze informatiile originale prelevate din arhive cu interpretarile istoriografiei cu privire la subiectul studiat, intr-un armonios si corect sistem de note infrapaginale, in care acuratetea citarii a fost dublata de ample comentarii critice, de natura nu doar sa lamureasca situatiile discutate, ci sa si deschida alte orizonturi, biografice sau procesuale, care intregesc tabloul unui amplu si solid santier de cercetare. – prof. univ. dr. Virgiliu Tarau In Romania comunista, cultul personalitatii s-a manifestat inca din perioada de inceput, luand o forma bine conturata in vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, al carui cult s-a dezvoltat progresiv, indeosebi dupa eliminarea Anei Pauker de la conducerea partidului. In contex…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.