Geniul economic. Extraordinara poveste a geniilor care au fondat economia moderna PDF

  Coperta Carte Geniul economic. Extraordinara poveste a geniilor care au fondat economia moderna

  Iti doresti sa citesti cartea Geniul economic. Extraordinara poveste a geniilor care au fondat economia moderna scrisa de Sylvia Nasar si publicata de editura ALL? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Geniul economic. Extraordinara poveste a geniilor care au fondat economia moderna chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Geniul economic. Extraordinara poveste a geniilor care au fondat economia moderna

  O istorie a gandirii economice moderne si o colectie de biografii atent reconstituite ale celor mai de seama teoreticieni ai acestui domeniu: Marx si Schumpeter, Keynes si Hayek, Irving Fisher si Milton Friedman, Paul Samuelson si Amartya Sen etc. Printre problemele abordate se afla si urmatoarele: Este oare saracia o calamitate inevitabila pentru majoritatea oamenilor? Este preferabila planificarea economiei sau eliberarea acesteia de orice restrictii, cu riscul generarii nedreptatii? Cum pot fi evitate crizele economice, foametea, razboaiele? Cine ar trebui sa decida sensul activitatii economice? Care este cea mai potrivita solutie pentru bunastarea tuturor natiunilor? Cartea analizeaza in detaliu contextul social, politic si economic in care au trait ganditorii amintiti, conturand o perspectiva mai larga pentru discutarea teoriilor economice ale acestora. De pilda, sunt tratate pe larg situatia socio-economica a Angliei industriale si a Austriei din vremea celui de-al Doilea Razboi Mondial, precum si consecintele celor doua razboaie mondiale asupra tarilor implicate in aceste conflicte. Sunt analizate cauzele economice ale foametei, saraciei si conflictelor armate, valentele planificarii economice, ale redistribuirii, dar si ale liberalizarii pietei, precum si punctele tari si cele slabe ale principalelor teorii economice formulate incepand cu secolul al XIX-lea: socialismul/comunismul si liberalismul. De asemenea, autoarea acestei istorii a economiei descrie pe larg si aparitia primelor think-tank-uri si a principalelor institutii economice moderne (cum ar fi Rezerva Federala in SUA), pledand in general pentru importanta adoptarii deciziilor economice pe baze rationale, prin teoretizari si experimente, prin analizarea crizelor si a fenomenelor extreme (inflatie, deflatie, saracie, foamete, faliment) si prin consultarea unui grup cat mai mare de experti in diferite domenii (sociologie, economie, politica, educatie, cultura, servicii medicale etc.) Lucrarea contine si 35 de fotografii, continand in special portretele ganditorilor analizati: Jane Austen, Charles Dickens, Henry Mayhew, Friedrich Engels, Karl Marx, Alfred Marshall, Mary Paley, Beatrice Potter/Webb, Joseph Chamberlain, Sydney Webb, Winston Churchill, Irving Fischer, Joseph Schumpeter, Friedrich von Hayek, John Maynard Keynes, Joan Robinson, Richard Kahn, Milton Friedman, Paul Anthony Samuleson, Amartya Sen. Dupa succesul obtinut cu O minte sclipitoare (A Beautiful Mind, 1998), Sylvia Nasar continua seria de restituiri biografice recompunand viata si epoca in care au gandit si activat parintii teoriilor economice care ne influenteaza inca destinul. Geniul economic este o veritabila epopee a gandirii economice moderne, pledand pentru analizarea crizelor si a conflictelor economice in contextul mai larg care le genereaza si exprimand convingerea autoarei, Slylvia Nasar , in puterea oamenilor de a-si determina singuri destinul economic….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Geniul economic. Extraordinara poveste a geniilor care au fondat economia moderna este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.